Община Габрово

Общински спортни имоти

Искрен Писаров облича екипа на „Янтра Габрово“

HESLERAИскрен Писаров - един от най-добрите местни футболисти за последното десетилетие, се присъедини към състава на „Янтра Габрово“ броени дни преди старта на новото първенство в Северозападната Трета лига. Атакуващият полузащитник, познат на габровските любители на играта с прякора Хеслера, беше представен от члена на УС на клуба Христо Куцилев като играещ помощник треньор на тима преди днешната вечерна тренировка. Писаров става част от екипа на наставника Петър Кръстев, като същевременно ще се разчита на неговия голям опит на терена. Той ще бъде помощник треньор и на юношите младша възраст на клуба, в тандем с Мартин Кръстев.

Искрен е възпитаник на габровската футболна школа и първите му стъпки в мъжкия футбол са с екипа на „Янтра“ в Северозападната „В“ група. След това натрупа сериозен стаж в професионалния ни футбол. Игра е в елита с отборите на „Видима Раковски“ (Севлиево), „Локомотив“ (Пловдив), „Берое“ (Стара Загора), „Локомотив“ (София) и „Миньор“ (Перник). С „Берое“ спечели Купата на България през 2010-та, а с „Локомотив“ (София) игра в Лига Европа през лятото на 2011-та. След „Миньор“ кариерата му премина през „Чeрноморец“ (Бургас) във Втора лига, „Етър“ (Велико Търново) и „Севлиево“ в Северозападната Трета лига. През последния сезон Хеслера беше в състава на „Литекс“ (Ловеч) във Втора лига.

„Обмислях няколко варианта, но фактът, че тук ми предлагат възможност да навляза в треньорството, натежа. „Янтра Габрово“ ми дава тази възможност - да се изявявам не само като футболист, а и като треньор. Радвам се, че след един доста дълъг период отново ще бъда в редиците на тима от родния ми град. Винаги съм се интересувал от габровския отбор. Има добри, качествени футболисти, млади момчета и аз ще направя каквото мога, за да им помогна да се развиват“, каза Хеслера преди първата си тренировка с екипа на „Янтра Габрово“.   

С него новите попълнения в състава за сезон 2018/2019 стават шест, като само един от тях не е габровец – нападателят Стефан Гинчев. Вратарският пост беше подсилен с преминалия през школата на „Левски“ местен талант Христо Лалев. В отбора, след едногодишно отсъствие, се завърнаха Иво Георгиев, Християн Василев и Ивайло Тодоров – Бланко, в края на август се очаква да се прибере от Англия и Християн Кожухаров.

Първенството в Северозападната Трета лига ще стартира тази неделя и в първия кръг „Янтра Габрово“ ще гостува на новака „Ком“ в Берковица. Първото домакинство на тима ни ще бъде на 19-и август на стадион „Христо Ботев“ срещу състава на „Янтра“ (Полски Тръмбеш).

    archive