Община Габрово

Общински спортни имоти

"Янтра 1919" картотекира 20 играчи за Елитната група, отборът заминава утре за Варна

Tren 1 120 играчи картотекира в БФС президентът на „Янтра 1919“ Веселин Антонов за дебютното участие на клуба в Елитната юношеска група U19, родени 2000/2001 година. Първенството започва тази събота и в първия кръг габровският тим ще гостува на ПФК „Черно море“, на стадион „Корабостроител“ във Варна.

За двубоите в U19 треньорът Николай Василев ще разчита на Александър Александров, Симеон Спасов, Айджан Идиризов, Радослав Гатев, Петър Павлов, Даниел Тасев, Михаил Йосифов, Недко Стоянов, Делян Дончев, Павел Павлов, Радослав Филев, Димитър Кънчев, Християн Михов, Мартин Ботев, Христо Цонев, Борислав Атанасов, Калоян Белчев, Мирослав Пенков, Васил Цветков и Денислав Петков. От по-малките юноши, които са картотекирани в БФС - Велико Търново за зоналните първенства при подрастващите, в U19 ще участват Валери Маринов, Мартин Ширтев и Дидо Генчев.

Новите попълнения в състава са вратарят Александър Александров от Велико Търново, севлиевците Симеон Спасов, Мирослав Пенков, Радослав Филев, Калоян Белчев и Радослав Гатев, и близнаците Петър и Павел Симеонови, които идват от школата на „Септември“ (София).    

„Янтра 1919“ изигра седем контролни срещи по време на подготовката, в които записа четири равенства и три загуби. Отборът беше и на десетдневен подготвителен лагер в Сливен по програмата за развитие на детско-юношеския футбол, реализирана съвместно от Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.

Тимът заминава утре за Варна. Николай Василев е планирал преди обед видео разбор на двубоя с „Черно море“, игран по време на лагера в Сливен. Веднага след това отборът ще направи тренировка на стадион „Априлов“ и ще отпътува към морето. Мачът с „моряците“ е в събота от 18.00 часа и ще бъде ръководен от варненски рефери - главен съдия Красен Георгиев с асистенти Живко Петров и Владимир Йорданов.  

    archive