Община Габрово

Общински спортни имоти

Новини

„Бъки“ го направи – исторически за клуба златен дубъл!

BAKI CHAMPION 2Точно в годината, в която отбелязва 20 години от своето създаване, „ХК „Бъки“ направи исторически за клуба златен дубъл. След Купа България, габровският отбор, съставен почти изцяло от момичета на ученическа възраст, спечели и шампионския трофей като се наложи с 2:0 победи над състава на „Шумен 98“ в Суперфинала на Държавното първенство.

Прочети още...

Второ място за Виктор Бориславов в 3-ти кръг от Републиканския шампионат

VIKTOR BORISLAVOV Sevlievo 15Състезаващият се за „Мотоспорт“ (Варна) габровски мотоциклетен талант Виктор Бориславов завърши на второ място в клас МХ85 в третия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос, проведен в село Козар Белене, Община Левски.

Прочети още...

Колоездачни победи за Мартин Маринов и Добри Минчев в Сливен

MARTIN MARINOVСъстезатели на „Янтра-Исполин“ триумфираха в колоездачна надпревара, проведена в рамките на три дни, домакин на която бе Община Сливен. В стартовете, включващи изкачване на връх Българка, критериум за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ и индивидуално „бягане по часовник“,   участваха близо 250 колоездачи от 16 клуба.

Прочети още...

"Янтра 1919" загуби от "Берое" на "Априлов" с 0:6

Y1919 2018Домакинска загуба с 0:6 записа отборът на „Янтра 1919“ в среща от 27-я кръг на футболното първенство в Елитната юношеска група. На стадион „Априлов“ габровският състав беше надигран категорично от тима на „Берое“ (Стара Загора).

Прочети още...

Маргарита Радева с титла на спринт от ДП по ориентиране

ORIENTEERINGМаргарита Радева донесе шампионска титла на КСО „Узана“ от Държавното първенство по ориентиране за мъже и жени 20-21 г. в дисциплините спринтова щафета, спринт, и средна дистанция. Състезателният център на проявите беше град Пещера. В стартовете, организирани от Българска федерация ориентиране, СКО „Вариант 5“ (Търговище), Община Пещера и Община Брацигово, взеха участие повече от 300 състезатели от над 35 клуба в страната.

Прочети още...

Ева Петкова с трето място и силен резултат в Русе

eva petkova16Големият талант на АК „Орловец 93“ Ева Петкова постигна личен рекорд в бягането на 800 метра в седмото издание на международния лекоатлетически турнир „Младост“ в Русе. В надпреварата взеха участие юноши и девойки под 18 години от Турция, Сърбия, Унгария, Молдова, Румъния и България. Състезанието беше открито от олимпийският шампион на троен скок Христо Марков, една от най-бързите жени в историята на леката атлетика Анелия Нунева и националният рекордьор на 1500 м, 2000 м, 3000 м, 5000 м и 10 000 м Евгени Игнатов.

Прочети още...

    archive