Община Габрово

Общински спортни имоти

Михаела Цонева представя България на Световното първенство по тенис за девойки

MIHAELA CONEVAГолемият габровски тенис талант Михаела Цонева е част от националния отбор на България, който започна днес участие в Световното първенство за девойки до 14 години в Простейов (Чехия). Състезателката на дряновския клуб „Кристи“ е една от трите тенисистки, на които разчита капитанът на тима Тодор Енев. Другите две момичета са Катерина Димитрова ТК „Локо 98" (Пловдив) и Денислава Глушкова ТК „Дема" (София).

Жребият отреди на българския тим място в група „А" на шампионата в Простейов, заедно с отборите на Чехия, Япония и Мароко. Първата среща на България е днес срещу домакините от Чехия.

Трите момичета извоюваха участието на България на Световното първенство, като първо се класираха за финалите на Европейската лятна отборна купа в спор с тимовете на Австрия, Полша, Естония, Германия, Латвия, Финландия и Великобритания в Бремен (Германия), а след това взеха квота за планетарния шампионат с добро представяне в заключителната пресявка за европейските тимове в Сан Ремо (Италия). Освен България, сред шестте най-добрите отбори на Европа в тази възраст при девойките намериха място още Белгия, Чехия, Русия, Турция и Украйна. Другите тимове, които участват в световното, са Аржентина, Боливия, Канада, Китай, Китайско Тайпе, Япония, Мароко, Тайланд, САЩ и Венецуела.   

    archive