Община Габрово

Общински спортни имоти

БФС с важна промяна в наредбата си, касаеща игровите минути на младите футболисти

JUNIORSБФС информира клубовете, че в Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2017/2018 година е заложена важна промяна, която касае първенствата за деца и юноши, само в областните и зоналните първенства. Тя касае бройката на извършените смени, както и по какъв начин могат да бъдат извъшвани. Става въпрос за член 23: Извършване на смени на състезатели по време на срещите.

В Параграф 2 се казва: В областните и зонални първенства и турнири за деца, юноши младша и старша възраст, ученици, жени и девойки всеки отбор има право да смени по време на играта или през почивката между полувремената, 7 (седем) футболисти, колкото са включени в протокола на футболната среща, като за второто полувреме за смени играта може да се спира до 3 (три) пъти на отбор.

От една страна от БФС искат да дадат шанс на всички деца, които са записани в протокола за даден мач да запишат минути на терена. Така един млад футболист може да се появи на терена при всички положения, ако треньорът му има желание да го използва. От друга страна, за да не се накъсва ненужно играта през второто полувреме, всеки тим има право през втората част да я спира три пъти. Така в едно спиране треньорите могат да извършат двойна, тройна, четворна смяна.

    archive