Община Габрово

Общински спортни имоти

Зумба маратон тази събота на площад „Възраждане“

ZUMBA 5Във времето на отпуските и летните ваканции на морето в Габрово ще се проведе нещо по-различно, гарантирано забавно и твърде полезно за физическото здраве – танцов маратон под наслов „Габрово се смее, зумба да живее!“. Събитието е тази събота, 12-и август на площад „Възраждане“, пред сградата на общинската администрация и всеки може да се включи. Главен организатор е габровецът Филип Петров, със специалната подкрепа на Община Габрово.

Филип е роден и израснал в Габрово, син на поета Емил Розин. Занимавал се е с народни танци и футбол. Работил е като аниматор с български и чужди туроператори, а в последствие се запалва по световната танцова мания Зумба и от 2012-а е лицензиран инструктор. От няколко години насам Филип живее и работи в Дрезден, Германия, където води класове по Зумба и организира Зумба-събития. Благодарение на него много германци вече могат да танцуват и български хора.

Филип организира първия Зумба фитнес маратон миналия август в подножието на емблематичния връх Шипка. Тогава в емоционалното събитие се включиха множество участници и инструктори от цялата страна, дори и колеги на Филип от Румъния. Така ще бъде и този път, но в центъра на Габрово. Филип е поканил над 20 свои приятели - зумба инструктори от Добрич, Сливен, София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Казанлък, Карнобат и др., които възнамеряват заедно да направят един емоционален и вълнуващ танцов празник за всички.

ZUMBA 83

„Мястото не избрано случайно - то е запазило духа на Възрожденска България. Но не с кух патриотизъм, а с модерно мислене, сплотеност и съзнание на истински свободни и широко скроени българи. Ние вярваме, че обединител могат да бъдат не само бедите, а най-вече смеха, забавлението, танците. Затова ви каним на Зумба маратон под мотото: „Габрово се смее, Зумба да живее“. Елате да танцуваме, да бъдем заедно, да отпразнуваме приятелството!“, призовават организаторите.

ZUMBA 85

    archive