И младшата на „Чардафон“ отива на финали

ChaoZHSMiziaЮношите до 14 години на ХК „Чардафон“ завоюваха титлата в Зона „Мизия“. Възпитаниците на треньорите Христо Данаилов и Милена Иванова триумфираха в зоналния финал, който се проведе в спортна зала „Орловец“. В него участваха класиралите се от първо до четвърто място отбори и изиграните през сезона зонални турнири. „Чардафон“ бе домакин по право, тъй като си осигури първото място в крайното класиране на зоната след редовния сезон. Останалите претенденти за шампион на зоната бяха ХК “Етър -64“ (Велико Търново), ХК „Полюс-ТМ“ (Плевен) и ХК „Локомотив“ (Горна Оряховица).

Момчетата на Христо Данаилов стартираха ударно срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) и се наложиха с 20:10. Последва разколебана игра срещу основния съперник в зоната „Етър 64“ и загуба с 15:20. „Полюс-ТМ“ обаче надигра малките „боляри“ със 17:13 и така двубоят на „Чардафон“ срещу плевенчани се оказа решаващ за първото място. „Зелените“ не оставиха никакъв шанс на своя съперник и след успех с 23:15 заслужиха златните отличия.

Силната игра на габровската врата на Димитър Пеев му донесе индивидуалното отличие за най-добър на поста. Радослав Събев пък получи най-ценното отличие – това за  най-полезен състезател в зоната.

Държавният финал за тази възраст ще се състои в периода 27-30 юни в град Варна. „Чардафон“ е сред основните претенденти за титлата, след по-рано през сезона завърши на второ място в турнира за Купа България – БФХ.