„Янтра“ и Вили Вуцов се разделиха

Vutsov FinВелислав Вуцов няма да води отбора на „Янтра“ през новия сезон във Втора професионална лига, това оповестиха официално вчера от клуба. Договорът на 56-годишния специалист изтича в края на този месец и няма да бъде подновен.

Вуцов пое „Янтра“ седем кръга преди края на сезон 2023/2024, като замени на поста Живко Желев. Под негово ръководство отборът постигна четири победи, две равенства и допусна само една загуба, с което си гарантира оставането в професионалния футбол.

След като постигна договорка с ръководството на клуба, 56-годишният специалист остана начело на отбора и за следващия шампионат. „Янтра“ стартира успешно и изигра някой паметни мачове, като още след първия полусезон отборът си беше гарантирал място в горната половина на таблицата и спокойствие. През пролетта обаче машината на Вили забуксува и след победата над „Септември“ в София, представянето на „ковачите“ тръгна в низходяща линия. В последните 11 кръга отборът постигна само една победа, допусна 6 загуби и направи 4 равенства. Така от реален претендент за тройката, „Янтра“ се смъкна до 8-ата позиция в крайното подреждане, на която завърши и предходния сезон.

„Благодарим на Вили Вуцов за отдадеността, професионализма и енергията, която вложи през последната една година начело на „Янтра“. Убедени сме, че връзката му с Габрово – родният град на неговия именит баща, ще остане силна. От сърце му желаем преди всичко здраве. Вярваме, че зарядът, който носи, ще му донесе успех и късмет и в следващите предизвикателства, които го очакват“, написаха от клуба.