Юноши на РК "Янтра" участваха в международния турнир Sofia 7

Sofia7Петима юноши на Ръгби клуб "Янтра" (Габрово) - Маноел Манев, Иван Иванов, Станислав Христов, Денислав Башев и Вилиян Христов, взеха участие в международния турнир Sofia 7 като състезатели на българския национален отбор по Ръгби 7 за юноши до 18 години. В турнира, който се провежда за 29 път в НСА под егидата на ректора на Академията участваха 6 отбора. В юношеската селекция, която мери сили с мъжете, влязоха още четирима юноши на "Балкански котки" (Берковица), двама представители на "Биковете" (Бургас) и един състезател на "Локомотив" (София). Треньор на тима беше наставникът на "Янтра" Венелин Иванов, а мениджър - Николай Кичуков от "Моряците" (Бургас).

Юношеският национален отбор зае престижното трето място в турнира, като записа две победи от 4 мача и заслужено получи аплодисментите на публиката. Първите две места в крайното класиране заеха отборите на НСА (София) и "Балкански котки" (Берковица).
Турнирът беше част от подготовката на юношеския национален отбор за Европейското първенство за тази възраст, което ще се проведе през месец юли във Варшава, Полша. Подготовката и селекцията на момчетата ще продължи и на Държавното първенство по Ръгби 7 за юноши в Бургас, което е на 15 и 16 юни. Отборът ще проведе и лагер в Габрово от 27-ми до 30-ти юни.