Национална Купа „Габрово“ по киокушин-кан

GabrovoCup243 състезатели от 21 клуба в страната и представителен отбор на Гърция ще демонстрират уменията си в Национална Купа „Габрово“ по киокушин-кан. Проявата, организирана от местния СК „Киокушин“ (Габрово) с активната подкрепа на Община Габрово, ще се проведе утре (неделя) в спортна зала „Орловец“.

Национална Купа „Габрово“ е за каратеки от всички възрасти. Те ще бъдат разделени на Първа и Втора дивизия. Във Втора дивизия ще бъдат състезатели, които са участвали в до 4 състезания и са с техническа степен до 7 кю.

Домакините от СК „Киокушин“ ще се представят с 13 бойци.

„Сключихме договор за съвместна дейност между Българска федерация киокушин-кан и ФБК Шинкиокушин - и двете са направления в Българска Национална Федерация Карате. След постоянните разделения в киокушин, след смъртта на основателя на стила Масутацу Ояма, това е първото обединение в страната и се радвам, че вземам активно участие в този процес. С този договор се съставя най-голямото формирование на киокушин в страната, а това ще бъде първото съвместно състезание по правилата на киокушин-кан. Първото общо състезание на двете федерации беше през март в Бургас по ката“, обясни треньорът на СК „Киокушин“ сенсей Андреан Иванов.  

Началото е в 11 часа. Преди финалите на турнира демонстрация ще направят талантите от габровския клуб по джудо, възпитаници на треньорите Георги Колев и Пламен Ганчев. Поздрав към всички ще направят и танцьорите от фолклорна формация „Сивек“.