Община Габрово

Общински спортни имоти

Кметът на Бургас поздрави „Чардафон“ за мъжката игра

Aplause„Чардафон“ отстъпи на бургаския „Фрегата“ във втория кръг от първенството в „А“ Републиканската хандбална група при мъжете, но спечели уважението на градоначалника на морския град Димитър Николов. Кметът на Бургас изгледа двубоя между двата състава в зала „Никола Станчев“ и похвали играта им, като остана впечатлен от представянето на младите възпитаници на играещия треньор Христо Данаилов.

Габровските момчета се представиха великолепно в срещата и бяха равностойни на домакините в 95 процента от времето. Едно разконцентриране в рамките на 4 минути в края на втората част наклони везните в полза на „Фрегата“ и донесе победата на домакините.

В началото на мача „зелените“ демонстрираха по-голямо желание и хъс за победа и поведоха с попадения на Станислав Йорданов и Тодор Кънев. През цялото първо полувреме габровският тим диктуваше играта, но, за съжаление, не можа да задържи преднината от два гола, която имаше 2 минути преди края почивката и тя дойде при равенство 12:12.

През второто полувреме играта гол за гол продължи и интригата се запази до 20-тата минута. При резултат 21:21 домакините реализираха 5 безответни гола, като три от тях бяха дело на бившия играч на „Чардафон“ Росен Колев. Това донесе и успеха на „Фрегата“. Редовното време приключи при резултат 29:25.

Александър Цвятков отново беше най-резултатен за „Чардафон“ с 8 точни попадения. 7 пъти се разписа Станислав Йорданов, 3 гола добави Христо Данаилов. За домакините Веселин Николов вкара 7 пъти, 6 попадения отбеляза Росен Колев.

„Въпреки добрата игра на отбора днес, старата максима, че една птичка пролет не прави беше опровергана от неостаряващия Пламен Иванов, който завърши с 43% успеваемост при отразените удари. И въпреки всичко, ако не бяхме загубили концентрация в защита, крайният резултат може би щеше да е различен. Все пак може би е логично, тъйк като днес на терена за нашия отбор, и то с доста добра ефективност, бяха 15-годишните Тодор Кънев, Христо Йорданов, Кристиян Иванов и Алекс Бойчев,  подкрепяни от 16-годишния Алекс Боевски и 17-годишния Александър Цвятков. Пътят е избран, посоката е вярна“, коментира след срещата играещият треньор Христо Данаилов.

384491613 998861577811692 3630587095002295620 n

В третия кръг „Чардафон“ ще приеме в зала „Орловец“ шампиона и носител на Купа България „Шумен 61“, който стартира първенството с две победи и е лидер във временното класиране. Срещата е в събота, 7 октомври, от 17:30.

Чардафон: Александър Цвятков-8, Кристиян Иванов-1, Мирослав Денчев-1, Тонислав Глушков-1, Христо Йорданов, Николай Георгиев, Станислав Йорданов-7, Алекс Бойчев, Пенчо Пенчев, Алекс Боевски-1, Валентин Робов, Христо Данаилов-3, Денислав Събев-1, Кристиян Колев, Кристоф Маринов, Тодор Кънев-2.

Водач – Милена Иванова

    archive