Община Габрово

Общински спортни имоти

Йоан Шанов с добро представяне на ДЛП по джудо

Ioan ShanovМного добро представяне направи младият състезател на ДК „Габрово“ Йоан Шанов на Държавното лично първенство по джудо в Панагюрище. Възпитаникът на треньорите Георги Колев и  Пламен Ганчев изигра пет срещи и зае 7-мо място в категория до 60 килограма, в която спориха общо 37 състезатели от клубовете в страната.

В първия кръг в схемата Шанов беше изведен, след което в  първия си двубой на първенството победи състезател на пазарджишкия „Кодокан“, а в третия кръг надигра представител на Спортна академия ЦСКА. В двубой за място на полуфиналите габровският джудист отстъпи на национала Денис Гълъбов от клуб „Топалов“ (София), участвал на тазгодишното Европейско първенство за кадети в Португалия, който в последствие спечели и златото. Йоан влезе в репешажите и там постигна още една победа – над джудист на столичния клуб „Респект“. След това обаче габровецът загуби от състезател на „Кодокан“ и остана на седмото място в крайното подреждане.       

Георги Колев определи представянето на Йоан като отлично.

„За мен отлично представяне на Йоан. Той беше доста дълго време контузен, а и това е неговата първа година в старшата възраст. Предвид това, седмото място в такава конкуренция е един много позитивен резултат“, сподели той.

В категория до 66 килограма, в която конкуренцията беше между 50 състезатели, участие взе Еди Диванов. Той обаче отпадна още н началната фаза на първенството.

    archive