Община Габрово

Общински спортни имоти

12-годишните хандбалисти влизат в битка за медалите от петък до неделя в Габрово

DFinal scaledОт петък до неделя Габрово ще бъде домакин на финалния турнир от държавното първенство по хандбал за момчета до 12 години. Домакин на събитието е ХК „Чардафон“, а срещите ще се играят в спортна зала „Орловец“.

В спор за медалите ще влязат 12-те най-добре подготвени отбора от страната в тази възраст. Това са ХК „Локомотив” (Г.Оряховица), ХК „Добруджа“ (Добрич), ХК „Кубрат“ (Кубрат), ХК ЦСКА (София), ХК „Спартак“ (Варна), ХК „Полюс-ТМ“ (Плевен), ХК „АСТИ-91“ (Хасково), ХК „Труд“ (с.Труд), ХК „Калиакра“ (Каварна), ХК „Раховец-2008“ (Г. Оряховица), ХК „Беласица“ (Петрич) и домакините от ХК „Чардафон“. 12-те тима са разпределени в четири групи, от които първите два ще продължат към осминафиналната фаза.

Отборът на „Чардафон“ е в група с „Добруджа“ и ЦСКА. Габровският тим е непобеден от началото на сезона. Съставът на Христо Данаилов и Милена Иванова спечели зоналното първенство в група „А“, триумфира и в зоналния финал, което го поставя сред фаворитите за медали.

Срещите започват в петък в 10 сутринта. В събота са полуфиналните двубои, а в неделя – мачовете за разпределяне на местата в крайното класиране. Малкият и големият финал са насрочени за 13 и 14 часа.  

Във връзка с ограничаването на разпространението на COVID-19 и избягването на струпване на много хора, по време на държавния финал няма да бъдат провеждани церемонии по откриване и закриване. След всяка от финалните срещи отборите ще получават своите награди.

    archive