Община Габрово

Общински спортни имоти

Вицешампионска титла за момчетата на „Янтра-Исполин“, бронз за Енислав Енчев

196668526 2145375438935431 8053171325058343907 nЧудесно представяне направиха младите колоездачи на КК “Янтра-Исполин“ на Държавния лично-отборен шампионат на шосе за момчета и момичета младша и старша възраст и девойки младша възраст.

Първенството се проведе на шосето край село Трънково, община Несебър, в дисциплините индивидуално по часовник и общ старт.

Габровският клуб се представи с отбор от четири равностойни момчета при младшата възраст, подготвени от треньора Веско Рачев - Михаил Пенчев, Григор Спасов, Михаил Гатев и Тодор Ценов. В тази група участваха 37 колоездачи от 12 клуба.

Малките състезатели на „Янтра-Исполин“ се пребориха за вицешампионската титла отборно в 18-километровия общ старт. Тодор Ценов финишира в първата група, на 6-та позиция. Михаил Пенчев и Григор Спасов пристигнаха 58 секунди по-късно, а малко по-назад остана Михаил Гатев. Общото време отреди на КК „Янтра-Исполин“ второто място в отборното подреждане и сребърните медали за габровските момчета. Шампион стана тимът на „Омега“ (София), а третото място заеха колоездачите на КК „Верея“ (Стара Загора).

В старта индивидуално по часовник на 3 километра Григор Спасов се класира 15-ти, Тодор Ценов е 19-ти, а Михаил Пенчев и Михаил Гатев са 25-ти и 26-ти. В отборното класиране от тази дисциплина тимът ни остана само на 4 секунди от бронзовите отличия, които отидоха при момчетата на КК"Хемус 1896" (Троян). Титлата и тук беше за колоездачите на „Омега“, а втората позиция зае тимът на „Верея“.

Медал на „Янтра-Исполин“ през уикенда донесе и Енислав Енчев. Състезателят на габровския клуб грабна бронза от състезанието по спускане „Боричо Mini DH“, организирано от спортен клуб „NoBrainz“ с подкрепата на община Самоков. Надпреварата беше втори кръг от Детските серии по спускане за 2021 година. Дължината на трасето беше 837 метра, денивелацията - 268 метра, а надморската височина - 1370 метра. Енчев регистрира трето време в групата на 10-12 годишните, като остана на 9 десети от първото място и на 6 от второто. Клубът имаше и още един представител в състезанието - Денис Иванов. Той също се представи силно, но не успя да стигне до почетната стълбичка.

    archive