Община Габрово

Общински спортни имоти

Ръгбистите на „Янтра“ направиха добра проверка срещу шампиона „Балкански котки“ (видео)

Yantra berkovica 67Ръгбистите на „Янтра“ направиха тест мач с шампиона на България за последните две години по Ръгби 15 – „Балкански котки“ (Берковица). Срещата се проведе на терен „Христо Смирненски“ в квартал Хаджицонев мост и завърши при резултат 5:21.

Деян Първанов реализира първото есе в срещата в седмата минута на двубоя, а в самия край на полувремето Александър Одаджийски за втори път проби в точковото поле на домакините. Капитанът на „котките“ Петър Николов беше точен и при двата допълнителни удара, макар и от не особено удобна за изпълнение позиция. Осем минути след почивката Георги Гаврилов оползотвори хитър пас на Николов и заложи за трети път топката в точковото поле на „Янтра“, а капитанът на тима от Берковица направи трета успешна добавка за 0:21. Стремежът на габровския тим да реализира поне едно есе срещу шампиона се увенча с успех в 68-та минута след бързо раздаване на топката между Михаил Михов, Димитър Георгиев и Петър Ганев, завършено от Илия Димитров. Ивайло Ялъмов не сполучи при допълнителния удар и срещата приключи при 5:21.

Yantra berkovica 146

„Получи се много добър двубои. Домакините се представиха на ниво, пресираха ни през целия мач, а ние имаме нужда точно от такива двубои преди сезона, в които да излезем от зоната си на комфорт и да се наложи да дадем повече от това, за което сме се подготвили. Така че това беше най-доброто, което можеше да имаме като за първи мач през годината. През последния сезон мачовете ни с „Валяците“ и „Локомотив“ (София) бяха много оспорвани. Днес и двубоят с „Янтра“ беше такъв, така че не може смело да се каже, кой е най-сериозният ни опонент у нас в момента. Мисля, че „Янтра“ има място в първенството и може да се бори за първата позиция“, коментира след срещата играещият треньор на „котките“ Цветослав Цветков.

Yantra berkovica 79

„Каквото очаквах, това се и получи. Видя се, че имаме много добър напредък, като се има предвид, че не сме играли Ръгби 15 от близо две години. Имаме само два тест мача в класическото ръгби – с „Варварите“ миналата година и този – сподели и играещият наставник на „Янтра“ Венелин Иванов - "Хубавото е, че младите момчета се включиха много добре. Това е и основната ни цел – да подмладяваме отбора. Има още много какво да се работи, но предвид факта, че се изправихме срещу шампиона на България, смятам, че се представихме много добре. Предполагам, че ще направим и още един тест мач с „Варварите“, като идеята ни е през есента да се включим в надпреварата за Купа България на Ръгби 15. Спрямо представянето ни в този турнир ще преценим дали да участваме и в първенството през следващата година. Ако този отбор се задържи, аз смятам, че силите му в момента са за около второ-трето място“, допълни треньорът на „Янтра“.

Yantra berkovica 187

"Янтра" игра в състав: Тихомир Вапцаров, Петър Ганев, Камен Нажаров, Едуард Илиев, Пламен Лалев, Никола Добрешков, Стефан Аврамов, Димитър Георгиев-капитан, Венелин Иванов - играещ треньор, Даниел Цвятков, Илия Димитров, Михаил Михов, Христо Сербезов, Красен Боев, Ивайло Ялъмов, Станимир Веселинов, Александър Минков, Ивайло Пешев, Георги Василев, Евгени Шанов, Георги Спасов, Филип Христов, Ивелин Бонев, Филип Минков, Деян Дончев, Мариян Серафимов.

    archive