Община Габрово

Общински спортни имоти

III кръг от Националната верига по бадминтон е в Габрово този уикенд

 MVG1326Третият турнир от календара на Националната верига по бадминтон за 2020-та година ще се проведе в спортна зала „Орловец“ от утре до неделя, а домакин на проявата е местният СКГ „Бадминтон“.

Близо 100 участници от страната ще демонстрират уменията си в габровската зала. Те са разделени в четири нива според своите умения с ракетата. Дисциплините са индивидуално – мъже и жени, двойки (мъже и жени) и смесени двойки.

Домакините ще се представят с 19 състезатели. При дамите от първо ниво ще участва Паола Пенкова, а при мъжките двойки от първо ниво ще се състезават братята Петър и Момчил Вълови, но с различни парньори. В трето ниво ще играят Радина Петрова, Мина Пенчева, Валентин Франсъзов, Димитър Гайдарджиев, Даниел Петров, Ивайло Кузманов, Атанас Атанасов, Мартин Димитров, Ива Ковачева и Траяна Колева, а в четвърто – Иван Харитонов, Йосиф Ронков, Андрей Тодоров, Светозар Бояджиев, Ивайло Иванов и Петър Андреев.

Срещите ще се провеждат на едновременно на седем корта в зала „Орловец“. Първите двубои са утре от 12 часа.

Национална верига по бадминтон е обединение на клубовете СК „Бадминтон“ (Ст. Загора), БК „Гълъбово“, СК Бадминтон „Габрово“, БК „Хасково“, „Виктори“ БК (София) и СК „Бадминтон“ (Русе), които провеждат Национални турнири по единни правила и водят обща ранглиста. За 2020-та веригата включва седем турнира. Първите два се проведоха в Гълъбово и Хасково. След Габрово предстоят надпревари в Бургас, Русе, Кърджали и Стара Загора.

    archive