Община Габрово

Общински спортни имоти

Хандбалният шампион на Италия взима две състезателки от шампиона на България

LIDKA MADLENТоп играчът на родното хандбално първенство Лидия Ковачева и гардът Мадлен Тодорова поемат към Италия и от началото на следващата седмица започват подготовка с отбора на „Салерно“. Двете състезателки на шампиона и носител на Купа България ХК „Бъки“ вече парафираха контракти с клуба от Ботуша.

„Салерно“ е седемкратен шампион на Италия, шест пъти носител на Купата на страната, печелил е три пъти и Суперкупата. Отборът е актуален шампион от сезон 2018/2019, тъй като миналият - 2019/2020, не завърши заради пандемията от коронавирус.

Отборът от едноименния италиански град ще участва в европейския клубен турнир EHF European Cup. Тимът е сред поставените и ще се включи в надпреварата директно от 3-ти кръг.

В отбора, който от новия сезон ще бъде воден от треньорката Лаура Аврам, се състезава една чужденка – кубинката Сулейки Гомез. Тя вече поднови контракта си с тима. 

„Доста време ми отне докато се реша да направя тази стъпка, но вярвам, че е за добро. Мисля, че ще продължа своето развитие в добър отбор и имам огромно желание да покажа какво мога. Тази година в италианското първенство ще участват доста тимове и ще бъде интересно. Най-важното за мен е, че отборът ще участва в европейски турнир. Надявам се със „Салерно“ да спечелим много трофеи заедно. Искам да отправя моите най-добри пожелания към всички свързани с хандбален клуб “Бъки”. Всички тези години бяха прекрасни. Благодаря Ви!“, сподели най-добрия състезател в родния шампионат за последните няколко години Лидия Ковачева.

„Това решение беше доста трудно и за мен, но в същото време съм много удовлетворена от него. Така успях да сбъдна една моя мечта, а от тук нататък ми предстои много труд и битки. Благодаря на целия екип и всички фенове на ХК „Бъки“, за безбройните емоции и преживявания през годините“, сподели и най-добрия разпределител от миналогодишното европейско първенство за девойки във Варна - Мадлен Тодорова.  

Двете състезателки ще отпътуват в събота към курортния италиански град, разположен по източния бряг на Салернския залив.

Шампионатът в Италия ще започне на 12-ти септември и първият мач на „Салерно“ е у дома,  в зала „Палумбо“. В Серия А ще участват 13 отбора.

    archive