Община Габрово

Общински спортни имоти

Три призови места за КСО „Узана“ от Купа България

Eleonora KupaBGСъстезателите на габровския клуб „Узана“ завоюваха три призови места от най-масовото състезание по спортно ориентиране у нас – Купа България. Горещото време не спря повече от 700 състезатели да застанат на старт в 44-то издание на международната надпревара, която се проведе в рамките на три дни в района на Шуменското плато.

Освен от България, участници имаше и от Чехия, Финландия, Турция, Полша и Румъния. В първите два дни те се състезаваха на скъсена дълга дистанция, а дисциплината в третия ден беше преследване.

Първо място във възрастовата група Жени-35 извоюва Елеонора Николова. Състезаващата се треньорка на габровския клуб „Узана“ беше трета след първия ден, с изоставане от 16 минути. Във втория успя да навакса  4.30 минути, а в преследването излезе начело, възползвайки се от грешка на временната лидерка Полина Павлова от „Браун тим“ (Велико Търново).

Само 16 секунди не достигаха на Алекс Сархачев за златото при момчетата до 12 години. Той пое водачеството след първия ден, но във втория се забави и финишира едва пети, на 4.16 минути от победителя. В преследването състезателят на "Узана“ отново беше най-бърз, но в крайна сметка 16 секунди не му достигнаха да изпревари Светлозар Колев (Чумерна, Твърдица) за първото място.

ALEX SARHA4EV

Място на почетната стълбичка намери и Цвета Комитска. Тя завърши трета в надпреварата при Жени-18. Постоянно представяне в трите дни ѝ осигури бронзовото отличие.

Cveta K

КСО „Узана“ участва в Купа България с общо 26 състезатели. В елитната група на Жени-21 Силвия Шандуркова се класира на 8-мо място. Места в топ 6 заеха Никол Иванова (Ж12) – четвърта, Тихомир Галов (М18) – четвърти, Михаил Михайлов (М20) - пети, Добромир Добрев (М21А) - пети, Милена Кръстева (Ж35) – пета.

    archive