Община Габрово

Общински спортни имоти

Добро представяне на младите ни щангисти, Ивайло Иванов без конкуренция

TEJESTI MIHAIL PETROV OTBORНово добро представяне направиха възпитаниците на треньора Румен Янчев от клуба по вдигане на тежести. 9 млади последователи на габровската спортна легенда Михаил Петров вдигаха в I кръг от Държавното лично-отборно първенство за всички възрасти, който се проведе в „Спортпалас“ (Варна).

При катетите до 15 години СКВТ“Михаил Петров“ участва с шестима състезатели. В категория до 69 килограма Ивайло Иванов направи перфектно вдигане и не остави никакви шансове за конкурентите си. Иво направи шест сполучливи опита и приключи с 85 килограма в изхвърлянето и 105 в изтласкването, като изпревари с повече от 20 кг втория в подреждането.

В същата категория дебют за клуба направи Стефан Дянков. Стефан се представи много добре и със спокойствие реализира резултатите от тренировъчната зала – 50/65 в двете движения. В категория до 45 килограма Николай Тачев със 6 сполучливи опита, 82 килограма двубой и собствен рекорд в изхвърлянето от 37 кг, зае 8-о място. При 56 килограмовите СКВТ “Михаил Петров“ се представи с двама състезатели - медалиста при момчетата от миналата година Йордан Стефанов и Иван Сали. Йордан, с 125 кг двубой и лично постижение в изтласкването (70кг), зае 7-о място, а Иван, със 118 кг двубой, се класира 8-и. В най силната категория до 62 килограма, при жестока конкуренция, Нико Николов с двубой от 153 кг (68/85) се нареди на 6-о място, въпреки че участва контузен в състезанието.

При момчетата до 13 години клубът беше представен от Петьо Петров и Стилиян Георгиев. Двамата израснаха много технически и физически и закономерно направиха по 6 сполучливи опита, като подобриха и личните си постижения. В най-масовата категория до 40 кг (17участника) Петьо зае 5-о място с 30 изхвърляне и 38 изтласкване постигнати за първи път на състезание. Така година по малкият възпитаник на треньора Румен Янчев даде сериозна заявка за медал от държавното лично първенство. Стелиян също успя и при шестте си излизания на подиума. В изхвърлянето вдигна 40 кг, а в изтласкването записа личен рекорд от 51 кг и зае престижното 4-о място в своята категория.

Изявата на клуба приключи с участието на Любослав Славчев при при юношите в тежката категория (+105 кг). Любчо успя в 5 от 6-е си опита и с двубой от 251 килограма (95/120) зае 4-о място, с което затвърди доброто представяне на СКВТ “Михаил Петров“.

IVO IVANOV

„Отличен старт на годината и добра основа за личния  шампионат в Смолян“, сподели след състезанието треньорът на габровските тежкоатлети Румен Янчев.

Държавното лично първенство е от 10-и до 14-и май в Смолян.

    archive