Община Габрово

Общински спортни имоти

Злато и два бронзови медала за клуб „Некст“

ALEXANDRA IVAILOVAТри медала извоюваха състезателите на клуб “ Некст“ (Габрово) във втория кръг от държавното първенство по таекуон-до ITF в дисциплините спаринг и силов тест. Шампионатът се проведе в Пловдив и имаше решаващо значение за определянето на състава на националния отбор, който ще представи България на европейското първенство в Ливърпул през месец април. Това привлече доста участници от клубовете в страната и 350 състезатели се бориха за място в представителния тим.

За първи път, като крачка в развитието на спорта, но и заради приближаването му до олимпийското семейство, се игра по нови правила - не на преки елиминации, а всеки срещу всеки в групи.

Голямата радост за клуб „Некст“ донесе Александра Ивайлова. Дъщерята на треньора Ивайло Аврамов се представи великолепно в дебюта си при жените и показа, че е достойна за националния отбор. Александра зае първо място в своята категория, като остана втора в преборването. Още един дебютант на клуба - Илиян Пенчев, зарадва треньора си, като зае трето място при мъжете в най-леката категория. При най-малките - деца на възраст 8–9 години, Ясер Абулибде също се окичи с бронз. 

    archive