Община Габрово

Общински спортни имоти

Неточен избор на мотор провали Тедо Кабакчиев в Билбао

TEDO SUPERENDUROОтново малшанс за Тедо Кабакчиев. Най-добрият български състезател по хард ендуро не успя да преодолее квалификациите и в третия кръг от Световния шампионат по супер ендуро  в зала на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM). Причината този път – неправилно избран мотоциклет. Тедо и неговият баща решиха да използват за състезанието в „Билбао Арена“ (Билбао, Испания) новия четиритактов КТМ, но това се оказа грешка. Трасето не беше подходящо за тази машина и това не позволи на габровския талант да покаже възможностите си. Така за втори път след старта в Риза (Германия) Тедо не успя да вземе участие във финала на клас „Джуниър“.

„Бесен съм, защото състезатели, които съм побеждавал, стават първи втори или трети, а аз все оплесквам нещо“ - коментира разочаровано Теодор след отпадането си – „Моторът въобще не беше за трасето, което бяха подготвили в Билбао. Той е много твърд и експлозивен и ме измори, защото трасето беше бавно, много спънато и въобще не ми пасна. Двутактовата машина щеше да е точно за него, но след много проби и много чудене направихме грешния избор“, допълни Тедо.

Последният 4-и кръг от Световните серии FIM SuperEnduro World Championship е в Алби (Франция) на 18-и март, но Тедо може би ще го пропусне, тъй като вече няма шансове за челно класиране в генералното подреждане за сезона. Той остава със завоюваните 23 точки, които спечели в първия кръг, при дебютното си участие  във FIM SuperEnduro World Championship в Краков (Полша).

    archive