Община Габрово

Общински спортни имоти

Юношите на „Чардафон“ спечелиха първи точки за сезона

JUNIORS 21Първи точки за сезона спечелиха юношите до 19 години на хандбален клуб „Чардафон“. В третия турнир от първенството в зона „Мизия“, провел се в спортна зала „Орловец“, възпитаниците на Христо Йорданов и Слав Колев показаха, че започват да набират скорост, като записаха победа, равенство и загуба.

Поражението беше в двубоя срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) – бронзов медалист от шампионата при 19 годишните през миналата година, шампион при 16 годишните и абсолютен лидер в първенството на зона „Мизия“. „Железничарите“, водени от треньора Йордан Димитров, се наложиха с 15:32, на полувремето 8:21.

Във втория си мач от турнира габровските хандбалисти записаха равенство. То дойде след равностойна битка със състава на „Левски“ от град Левски. На полувремето резултатът беше 10:11, но пред втората част гостите успяха да направят разлика от 4 гола (14:18). „Чардафон“ записа серия от три поредни попадения и изравни при 21:21, а размяната на попадения в края доведе до финалното 25:25. Валентин Робов се отчете с 8 гола в мача, а Цветелин Христов и Кристофър Стефанов добавиха по 5. В последния си мач от турнира габровските момчета постигнаха и първата си победа за сезона.

Успехът беше записан в двубоя срещу „Осъм“. Тимът от Ловеч водеше с гол след първите 20 минути (6:7), но със силно начало на втората част „Чардафон“ излезе напред с 10:8. Още една добра серия от три поредни попадения между 16-а и 18-а минути осигури аванс от три гола на домакините и спокойствие преди финалния съдийски сигнал. Той прозвуча при резултат 17:15 в полза на „Чардафон“. Валентин Робов и Цветелин Христов вкараха по 6 гола за успеха, Стефанос Захов добави 3, а по веднъж във вратата на „Осъм“ се разписаха Светломир Дойнов и Кристофър Стефанов.

JUNIORS 34

В останалите три срещи от турнира се получиха следните резултати:

„Левски“ – „Осъм“    14:22

„Локомотив“ – „Осъм“      22:13

„Левски“ – „Локомотив“   10:19

В класирането „Локомотив“ е начело с пълен актив от 18 точки, следван от „Осъм“ (8 т.), „Левски“ (7 т.) и „Чардафон“ (3 т.).

Последният турнир от първенството в зона „Мизия“ е на 5-и март в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица. Две седмици по-късно, на 17-и март, там ще се проведе и зоналният финал.

  

    archive