Момичетата на ОФК „Янтра 2019“ с победа, равен и две загуби в последния турнир за годината

Momicheta 13 DryanovoМомичетата до 13 години на ОФК „Янтра 2019“ изиграха последния си турнир за календарната 2019-та. Той с проведе в спортната зала в град Дряново с участието на пет отбора.

Воденият от Детелин Станчев тим стартира с двубой срещу ФК „Севлиево“.  След куп пропуснати положения, пет минути преди края габровският тим допусна грешка в защита и се оказа в ролята на изоставащ в резултата. Финалният натиск доведе до изравнително попадение на Викториа Костадинова в 28-та минута и двата състава си поделиха по точка.

Последва мач срещу бъдещия победител в турнира „Светкавица“ (Градежница). По-големият опит на момичетата от тетевенското село Градежница си каза думата и те се наложиха с класическото 3:0.

Със загуба завърши и мачът срещу „Чавдар“ (Троян). Срещата започна обещаващо -  с попадение на Цветелина Станчева в 3 минута, но в 10-та съперникът изравни. В 13-та минута Викториа  Костадинова за втори път изведе габровския отбор напред. Избраничките на Детелин Станчев обаче отново не успяха да задържат аванса си, допуснаха три поредни попадения и отстъпиха с крайното 2:4.

Победата дойде в двубоя срещу плевенския „Гунди“. И тази среща започна с попадение на Цветелина Станчева. Кристина Стоянова удвои в 5-та минута и отново Станчева направи резултата 3:0 в 8-та. Плевенчанки върнаха едно попадение в 13-та минута, а в 18-та Цветелина Станчева оформи своя хеттрик в мача за 4:1. Веднага след подновяването на играта от центъра Викториа Костадинова увеличи на 5:1 и това даде възможност на Детелин Станчев да вкара в игра 6-7 годишните дебютантки в състава на „Янтра 2019“. Разликата в годините си каза думата и момичетата от „Гунди“ успяха да върнат три гола, но победата беше за „Янтра 2019“ с резултат 5:4.

„Доволен съм от момичетата! Ние сме отбор на около шест месеца, но показваме голям напредък след всеки изминал мач и мисля, че вървим правилната посока. Децата са много работливи, идват с желание на тренировка и изпълняват всички задачи, което е изключително важно. Продължаваме да работим и мисля, че догодина ще се представим по-добре. Благодаря на родителите на момичетата и на ръководството на отбора“, коментира наставникът на тила Детелин Станчев.  

Състав на ОФК „Янтра 2019“: Виктория Ковачева (к), Цветелина Станчева, Викториа Костадинова, Кристина Стоянова, Камелия Иванова, Раниа Газневи, Андреа Памукова, Пламена Стоянова, Габриела Димова, Моника  Димова, Ивета Кирова, Габриела Илиева, Ния Кинова, Даная Костадинова.