Община Габрово

Общински спортни имоти

Калоян Мариянов трети на турнир по стрелба в Търговище

thumb7 strelbaСъстезателят на габровския клуб по спортна стрелба Калоян Мариянов зае 3-то място на Държавен турнир за пневматично оръжие проведен в Търговище. Надпреварата беше за състезатели от всички възрасти в упражненията 60 и 40 изстрела с пистолет и пушка.

Участваха над 100 стрелци от СК „Левски“ (София), „АП Спорт“ (Велико Търново), „Севтополис“ (Казанлък), „Диана“ (Ямбол), „Августа“ (Стара Загора), „Снайпер“ (Силистра), русенските „Локомотив“ и „Дунав“, СК „Несебър“, „Пирин“ (Благоевград), клуба домакин „Светкавица“ и др.

КСС „Габрова“ се представи с двама състезатели. Дебют при девойките направи Павлина Вълчева. Тя не успя да се намеси в битката за отличията, но получи добра оценка за представянето си в първия за нея турнир от треньора Тодор Иванов. Третото място зае Калоян Мариянов в групата на момчетата. Той участва в престрелката на 40 изстрела с пистолет и завърши с резултат от 345 точки. Първите две позиции бяха заети от състезатели на „Локомотив“ (Русе).

Участието в Търговище беше част от подготовката на габровските състезатели за Държавното първенство по стрелба с пневматично оръжие, което ще се проведе в началото на февруари.    

    archive