Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ пребори „Добруджа“ у дома, мач №3 ще определи финалиста

CHAO DOBRUDJAВоденият от Христо Данаилов тим на „Чардафон“ постигна победа над „Добруджа“ в мач №2 от полуфиналния плейоф  в мъжкото хандбално първенство и запази шансове за класиране на финала за първи път в клубната история. Резултатът в серията е 1:1 и трети, решаващ двубой ще определи  тима, който ще се изправи срещу „Локомотив“ (Варна) в битката за златните медали.

Играта с пивота, традиционно добрите изяви на вратаря Николай Цветков и по-голямото желание за победа бяха ключовите фактори за успеха на „Чардафон“ в мач №2. Домакините  се оттеглиха с аванс от три гола след първите 30 минути – 16:13. Разликата можеше да бъде и доста по-сериозна ако не бяха сериозния брой пропуски от чиста позиция и трите нереализирани 7 метрови наказателни удара. За това, разбира се, допринесоха и добрите изяви на вратаря на гостите Емил Иванов. След няколко равенства в резултата, „Чардафон“ дръпна в последните минути на полувремето. Силно включване от скамейката направиха Евлоги Вълчанов и Мирослав Денчев, като индивидуален пробив на последния пет секунди преди сирената донесе разлика от три гола на почивката.

CHAO DOBRUDJA 8

В началото на втората част треньорът на „Добруджа“ Георги Андреев изпрати Пресиян Русинов да пази персонално Христо Данаилов, но това не доведе до желания ефект за гостите. „Чардафон“ реагира с включването на седми полеви играч в нападение и успя още да увеличи аванса си. След две поредни попадения на Данаилов, в 45-та минута разликата достигна до 5 гола при 25:20. Това обаче доведе до леко успокоение в състава на домакините и липса на концентрация в няколко последователни атаки. Воденият от Йордан Михайлов тим на „Добруджа“ успя да съкрати разликата до 27:26, но до обрат не се стигна. След добра игра на Ники Цветков и 4:1 в следващите 4 минути, „Чардафон“ отново взе комфортен аванс. Гол на Пламен Дедев фиксира крайното 32:29 в полза на габровския тим.

CHAO DOBRUDJA 11

Най-резултатен за домакините беше изигралият силен мач Марио Янчев, който се разписа 7 пъти във вратата на гостите. По 5 гола добавиха Христо Данаилов и Евлоги Вълчанов. За „Добруджа“ 14 попадения наниза Йордан Михайлов, но те се оказаха недостатъчни за успех в срещата. 9 гола отбеляза Александър Димитров.

CHAO DOBRUDJA 4

„Както видяха всички в залата и тези, които са гледали срещата онлайн, ние бяхме доста по-концентрирани отколкото в Добрич и това беше малкото нещо, което ни стигна да победата днес. Разбира се, винаги има и доза шанс. В Габрово ние винаги имаме един допълнителен играч в лицето на публиката, атмосферата е супер и това също дава отражение на представянето ни. Силно се надявам да положим всички усилия и да постигнем желания резултат в третия мач. Показахме, че можем. Остава да се съберем, да бъдем максимално концентрирани и ще се получи. Със сигурност факторът домакинство ще окаже влияние, но се надявам да го преодолеем с по-голяма борбеност от наша страна“, коментира играчът на мача в състава на „Чардафон“ Марио Янчев.

CHAO DOBRUDJA 1

Двубой №3 от полуфиналния плейоф ще се изиграе на 26-ти април в Добрич. Победителят ще се изправи срещу шампиона и носител на Купа България „Локомотив“ (Варна), който спечели другия полуфинален сблъсък с 2:0 победи срещу състава на „Спартак“ (Варна).

CHAO DOBRUDJA 6

„Чардафон“: Георги Николов-4, Мирослав Денчев-4, Денислав Трендафилов, Христо Данаилов-5, Цветелин Христов-1, Пламен Дедев-2, Евлоги Вълчанов-5, Петко Петков-4, Марио Янчев-7, Пенчо Пенчев, Даниел Грозданов, Николай Цветков.                        

    archive