Община Габрово

Общински спортни имоти

Вицешампионска титла за Пламен Петков в супер тежка категория

PLAMEN PETKOVТоп състезателят на БК „Чардафон“ Пламен Петков завоюва сребърен медал при дебюта си в супер тежката категория +91 килограма на Държавното лично първенство във Варна. Възпитаникът на Драгомир Тотев записа три победи на ринга в „Спортпалас“, а на финала трябваше да се изправи срещу фаворита в категорията Петър Белберов (БК Сторм, София), но беше спрян от треньора си, заради травма.

„Проведохме разговор с Пламен и доктора, който обслужваше турнира, и преценихме, че на база болките в лакета, които имаше от първия ден, и сериозния противник - Петър Белберов, е по добре да запазим здравето му, за да продължи нормалната си подготовка“, сподели Тотев.

По пътя си към финала Пламен отстрани Бисер Митрев от „Левски“ (София) с 3:0 съдийски гласа, а съперникът му на 1/4 финалите Павел Стефанов от Червен бряг не се качи на ринга. В спора за място на финала състезателят на БК „Чардафон“ отвори аркада на Александър Георгиев (БК Мизия 80, Плевен) и реферът на ринга прекрати срещата в средата на втория рунд“.

„Доволни сме от дебютното представяне в супер тежка категория. Нашата цел обаче е пълна доминация в нея и златен медал в бъдеще. Ще работим, за да я постигнем“, допълни Драго Тотев.

В ДЛШ участва и още един негов възпитаник – Васил Гърбов. Той обаче нямаше късмет при жребия в категория до 60 килограма и още в първия кръг се изправи срещу шампиона и национал Кирил Русинов (ЦСКА, София). Гърбов се противопостави максимално, но отстъпи с 0:3 съдийски гласа.

БК „Янтра“ (Габрово) също имаше представител на шампионата. Стефан Петров се боксира в категория до 56 килограма. Той също нямаше късмет на жребия и още на старта срещна бъдещия първенец Ерджан Шабанов от Ямбол.     

    archive