Община Габрово

Общински спортни имоти

Важни двубои за „Чардафон“ и „Бъки“ през уикенда

CHAO DOBR 2Срещи от решителната фаза на първенствата в „А“ Републиканската хандбална група при мъжете и жените ще изиграят през почивните дни отборите на „Чардафон“ и „Бъки“.

В събота Христо Данаилов и съотборниците му ще посрещнат състава на „Добруджа“ (Добрич). Това ще бъде мач №2 от полуфиналния плейоф, в който се играе до две победи от три срещи. В първата, играна преди седмица в Добрич, габровският тим отстъпи с 26:28 и сега се нуждае от задължителна домакинска победа, за да изравни резултата в серията и да остане в битката за участие във финала.

„Мечтаем да играем финал за пръв път в историята на клуба и това минава през задължителна победа над „Добруджа“ в Габрово. Ако успеем да го постигнем, това може да бъде повратна точка в двубоя с тима от Добрич. Евентуална победа може да ни даде психологическо предимство и смятам, че  ще ни позволи да играем по-освободено и да покажем истинските си възможности в решаващия мач №3“, сподели играещият треньор на домакините Христо Данаилов. За съжаление и в тази среща „Чардафон“ ще бъде без основния си реализатор Димитър Петков, който се възстановява от контузия. В мача няма да може да вземе участие и вратаря Слав Колев. Евлоги Вълчанов обаче ще бъде на линия, напълно възстановен е и гардът Петко Петков, на когото се разчита много.

Срещата ще започне в 17 часа в зала „Орловец“ и ще бъде ръководена от реферите Станислав Стойков и Велизар Делийчев от град Ловеч.

В 14 часа в неделя ще стартира и полуфиналния плейоф при жените между отборите на „Свиленград“ и „Бъки“. И в него ще се играе до две победи от три срещи. След слабото си представяне в основната фаза на първенството, отборът на „Бъки“ завърши зад „Свиленград“ в класирането и няма да има домакинско предимство ако се стигне до решаващ трети двубой.

„Настроението в отбора е добро, момичетата знаят какво трябва да направят и се надявам този път да покажем истинското си лице. Целта ни е да вземем аванс още в първия мач от серията“, заяви преди срещата треньорката на шампионките Веселина Златева.

BAKI SVIL 1

Всички момичета в състава ще бъдат на линия за двубоя в Свиленград, с изключение на възстановяващата се от операция Милица Колева. Срещата ще бъде ръководена от международната двойка рефери от Велико Търново Светлин Йовчев и Звезделин Йончев.   

    archive