Община Габрово

Общински спортни имоти

16 отличия за СК „Некст“ от държавното по кикбокс

KICKBOX 210 състезатели донесоха 16 отличия на клуб „Некст“ от проведеното в зала „Орловец“ държавното първенство по кикбокс в татами стиловете Пойнтфайтинг, Лайт Контакт и Киклайт. Участие в него взеха над 476 бойци от 35 клуба в страната.

Домакините от клуб „Некст“ завоюваха 1 златен, 5 сребърни и 10 бронзови медала.

В първия състезателен ден надпреварата беше за момчета и момичета до 12 години. Мелиса Салим донесе златно отличие на клуба от дисциплината Лайт контакт в категория до 47 килограма. Тя завоюва и бронз на Пойнтфайтинг. Трети места в двата стила зае Янислава Иванова в категория до 35 килограма. Два бронзови медала в същите дисциплини взе и Георги Димитров в категория до 32 килограма, а при 37 килограмовите Николай Златев и Мирослав Петров си поделиха третото място на Пойнт файтинг.

СК „Некст“ се представи успешно и във втория състезателен, в който на татамито излязоха по-големите. При юношите старша възраст дебютантите Христо Христов (кат. до 63кг) и Велян Велев (кат. до 69 кг) завоюваха бронзови отличия в стил Лайт контакт. Христо прибави и сребро от дисциплината Пойнт файтинг. При мъжете в стил Киклайт контакт Красимир Митев (кат. до 69 кг) се класира на второ място, а Мартин Милев (кат до 84 кг) е трети. Достойно беше представянето и на единствената състезателка на клуба при дамите - Александра Ивайлова. Тя участва и в трите татами стила в категория до 55 килограма и се окичи с три сребърни медала.

    archive