Община Габрово

Общински спортни имоти

Пламен Петков е №1 у нас в боксовата категория до 81 килограма

PLAMEN PETKOV 2018Гръмка победа записа най-добрият габровски боксьор в последните няколко години – Пламен Петков. Състезателят на БК“Чардафон“ срази бившия олимпийски и световен шампион за младежи Благой Найденов и завоюва по безапелационен начин позицията на лидер на родната сцена в категория до 81 килограма. Възпитаникът на треньор №1 в община Габрово за 2017-а Драгомир Тотев записа големия си успех в най-точния момент - на Държавния личен шампионат за мъже, проведен в град Ямбол.

В зала „Диана“ Пламен изигра четири срещи по пътя към първото място. В първите две отказа още в първия рунд съперниците си от БК „Червен бряг“ и НСА (София) Иван Нецов и Веселин Василев. На полуфинала Петков победи в труден мач и бившия национал Кристиян Дойчев от Ямбол. Най-сериозният му успех  беше в мача за златото срещу олимпийския и световен шампион за младежи от 2014-а Благой Найденов, който е и основният му опонент за титулярното място в националния отбор в категория до 81 килограма. Двубоят, който привлече интереса на всички специалисти, беше спечелен категорично от габровския боксьор. В третия рунд Пламен дори изпрати Найденов на пода, след серия от дясно кроше и ляв прав. След края на редовното време реферите бяха единодушни и присъдиха победата с 3:0 на Пламен, като в отделните фишове точкуването беше 30:25, 29:27, 30:26.

„Много силно представяне на Пламен. Той беше много добре подготвен, поради факта, че от началото на Януари беше на лагер с националния отбор на базата в Дианабад. Първите си двама противници ги отказа само за около 30 секунди, след като им направи по два нокдауна. На полуфинала игра с много корав съперник от Ямбол (б.а Кристиян Дойчев) и направиха много здрав мач. В първия рунд Кристиян успя да изпрати Пламен в нокдаун и срещата не тръгна добре за нас, но след това Пламен показа характер и на свой ред накара реферите на два пъти за броят на съперника му, с което си осигури победата с 3:0. Финалът с Благой Найденов беше много интересен и криеше голяма интрига. Всички очакваха да разберат, кой от двамата ще вземе победата и титулярното място в националния отбор. Пламен още в първия рунд започна да го пресира, Благой пък заложи на нечиста игра и получи официално предупреждение от съдията за удар с глава. В третия рунд Пламен записа и нокдаун, с което категорично и напълно заслужено спечели победата“, разказа щастливият наставник на новия държавен шампион Драго Тотев.

PLAMEN PETKOV 2018 1

Това е трети успех за Пламен Петков при мъжете, но първи негов  триумф в Държавния личен шампионат. През Ноември той спечели и Купа България при 81 килограмовите.

Следващата седмица възпитаникът на Драго Тотев ще запише и първото си международно участие за 2018-а. Той ще бъде в състава на националния отбор, който ще представи България в 69-ото издание на най-старата боксова надпревара в Европа – турнирът за мъже и жени „Странджа“. Проявата ще се проведе в столичната зала „София“ от 19 до 25 февруари, а заявки за участие са подали състезатели от 34 държави.

    archive