Община Габрово

Общински спортни имоти

Виктор Бориславов получи отличието си за №1 на Балканите

VIKTOR B 2Малкият габровски мотокросист Виктор Бориславов за втора поредна година беше награден като №1 на Балканите в клас МХ65. Това стана на стилна церемония в румънската столица Букурещ, където бяха връчени отличията на шампионите в BMU European Championship`2017.

Състезаващият се с КТМ за „Мотоспорт Варна“ 12 годишен талант завоюва първото място в Източно-европейския шампионат за 2017-а с актив от 140 точки. През сезона Вики записа две четвърти места в Яница (Гърция); четвърто и 10-о място в Крушевац (Сърбия), където претърпя падане във втория манш; трето и четвърто място в Самоков; пето и второ място в Троян. Трябва да се отбележи факта, че преди последните два кръга малкият габровски състезател счупи ръката си по време на тренировка, но успя да се възстанови физически и най-вече психически, и отново показа, че е най-добрия у нас и един от водещите млади пилоти на Балканите в МХ65. Със 132 точки второто място в крайното класиране зае Мирослав Димитров (КТМ, Марица Рейсинг), а трети със 128 точки се нареди Золтан Ордог (Румъния, Хускварна).

От следващия сезон Виктор вече ще се състезава в по-горния клас – МХ85, като ще има зад гърба си и солидна подкрепа – тази на най-големия швейцарски производител на масла и химически продукти „Моторекс“. Той вече направи няколко пробни състезания при 85 кубиковите. В Благоевград и Бобошево завърши пети, а преди седмица записа втори места и в двата манша в кръг от гръцкия шампионат по мотокрос.

    archive