Община Габрово

Общински спортни имоти

Двойна загуба за „Чардафон“ във Варна

CHAO NSA 6Мъжкият отбор на „Чардафон“ (Габрово) допусна трета загуба в хандбалното първенство, но не това е най-неприятното. Бронзовият медалист от миналия шампионат отстъпи при визитата си на „Спартак“ (Варна) с 23:27 в двубой от 9-я кръг, но по-лошото е, че загуби един от лидерите си – Мирослав Владков. Гардът скъса ахилес и ще пропусне остатъка от сезона.

Това е сериозен удар по амбициите за челно класиране на габровския състав, като се има предвид, че извън строя е и Георги Николов, който получи сериозна травма при визитата ва „Пирин 94“ в седмия кръг. Аут поне до Нова година е и младокът Цветелин Христов.  

Двубоят в залата на Първа езикова гимназия във Варна започна много добре за „Чардафон“. Миро Владков, Димитър Петков, Евлоги Вълчанов и Христо Данаилов дадоха аванс от 4:0 на габровския тим. Наставникът на домакините Веселин Станков взе прекъсване и след него играта тръгна гол за гол. В 20-та минута „Спартак“ свали разликата до един гол, но „Чардафон“ отвърна с нова добра серия от четири поредни попадения за 13:8. Нещата тръгнаха на зле минута преди края на първата част. Играещият треньор Христо Данаилов беше дисквалифициран за трето двуминутно отстраняване и трябваше да изгледа втората част от трибуните. Малко след почивката дойде и неприятният момент с контузията на Миро Владков. Това неминуемо повлия върху играта на отбора и в последните 10 минути на мача „Спартак“ успя да направи обрат. Домакините изравниха при 20:20 и поведоха с 20:21. „Чардафон“ успя да запази интригата още малко, но три поредни попадения на варненци в края им осигуриха успеха в мача с 23:27.

„Началото въобще не предвещаваше подобен завършек. Загубихме мача, но това не нещо непоправимо. Загубата на Мирослав Владков е голямата трагедия за отбора. За съжаление, контузиите са неразделна част от спорта. При нас обаче натежаха доста и след Георги Николов и Цветелин Христов, Миро е третия ни състезател, който ще бъде извън строя за неопределен срок от време“, коментира с разочарование след срещата Христо Данаилов.

Димитър Петков реализира 7 гола в мача, а Миро Владков отбеляза 6 във времето, в което беше на терена. Мирослав Денчев добави пет попадения, Христо Данаилов – 4, а Евлоги Вълчанов – 1. За „Спартак“ 8 гола наниза Мартин Тодоров, Георги Стоянов вкара 5. С победата варненци изместиха „Чардафон“ от третото място във временното класиране и вече са с точка напред. Лидер е „Локомотив“ (Варна), следван от състава на „Добруджа“ (Добрич).

„Чардафон“: Слав Колев, Георги Анков, Мирослав Денчев-5, Христо Данаилов-4, Димитър Петков-7, Евлоги Вълчанов-1, Мирослав Владков-6, Пенчо Пенчев, Христо Христов, Николай Цветков, Цветомир Цвятков.

Водач: Милена Иванова

    archive