Община Габрово

Общински спортни имоти

Малките футболистки на ДЮФК "Янтра 2013" са сред най-добрите в страната

YANTRA 2013 momichetaФутболният отбор на ДЮФК „Янтра 2013“ за момичета до 12 години е сред осемте най-добри в страната. Това признание за състава воден от треньора Радомир Николов дойде с поканата за участие в заключителния за сезона фестивал за тази възраст. Той ще се проведе през уикенда (16-18 юни) на стадион „Локомотив“ в Дряново.

Малките футболистки на „Янтра 2013“ са в една предварителна група със съставите на ФК„Екомет 90“ (Пловдив), ФК„Света София“ (София) и ФК„Севлиево лейдис“ (Севлиево). В другата група ще спорят ФК„Светкавица“ (Градежница), ФК„Пълдин“ (Пловдив), ФК„ЛП Суперспорт“ (София) и ЖФК“Варна“ (Варна). Първите два отбора от двете групи ще се класират за полуфиналите.

 „Момичетата се стараха през цялата година, даваха всичко от себе си и резултатите не закъсняха. Особено през пролетта, прекрасните им мачове и резултати не останаха не забелязани от Аматьорската футболна лига към БФС. Само за една календарна година работа и много труд да сме сред 8-те най-добри отбора в страната за тази възраст - това само по себе си е невероятен успех и напредък за момичетата. Искам да благодаря на целия екип на ДЮФК „Янтра 2013“, на подкрепата на всички родители, които бяха зад нас и в най-трудните моменти, както и на нашите спонсори и партньори без които това нямаше да е възможно - рекламна агенция „Вис арт“, фирма „Брайт“, г-н Мартин Ангелов ( Мандра с. Кметовци), г-н Кирил Каменополски (булгаверна Старо село) и фирма "Иванов и Иванов СД", сподели преди началото на турнира треньорът на момичетата Радомир Николов.

Срещите започват тази вечер. Първият мач на „Янтра 2013“ е срещу „Севлиево Лейдис“ от 18.30 часа. В събота ще се изиграят още 8 двубоя, а в неделя са полуфиналите и финалните срещи.

    archive