Нови отличия за габровските джудисти

Djudo turnirLevskiПетима състезатели донесоха пет медала на Джудо клуб “Габрово“ от проведения в столицата турнир "Янко Димов", организиран от клуб "Левски", но проведен в залата на „Локомотив“. Проявата беше да момчета и момичета на възраст от 6 до 18 години и се проведе в два дни. ДК „Габрово“ се включи във втория ден на състезанието и завоюва едно първо и четири трети места.

В категория до 36 килограма при родените 2012 – 2014 година Даяна Здравкова с победи над съпернички от Стара Загора и София завоюва златото.

В същата възрастова група Зоя Самутрясова нямаше конкуренция в своята категория и игра в по-горната – до 32 килограма. Загуба на старта и две победи в репешажите ѝ осигуриха бронзовото отличие. Каката на Даяна – Алекс Здравкова, участва в категория до 48 килограма при родените 2007 – 2009 година и също се окичи с бронзов медал.  

При юношите до 18 години клубът беше представен от Виктор Рачев и Еди Диванов. Виктор се пребори за третото място в категория до 50 килограма, а Еди завоюва бронз при 66-килограмовите.

В идните две седмици възпитаниците на треньорите Георги Колев и Пламен Ганчев ще участват на турнири в Пазарджик и Пангюрище.