ХК „Бъки“ спечели титлата в „Б“ група при дамите

BRHG 2024Женският тим на ХК „Бъки“ за втора поредна година триумфира с титлата в „Б“ Републиканската хандбална група. Миналия сезон това стана в Габрово, а сега воденият от Веселина Златева тим триумфира в Панагюрище. Там премериха сили три отбора - първите два тима от Югозападната група – „Панагюрище“ и „Бъки“, и първенецът в Североизточната - „Мартен 67“ (Мартен).

„Бъки“ завърши редовния сезон в Югозападната група на втора позиция, с равни точки с „Панагюрище“ – по 20. Двата отбора си размениха по една победа и допуснаха по едно поражение от третия – „Хасково“.

Точно срещу „Панагюрище“ беше и първият мач на отбора ни във финалния турнир. В „Арена Асарел“ габровските момичета поведоха още в началото с 2:4, а в последствие увеличиха разликата на 5 гола. С по-добри последни минути на полувремето момичетата на Любка Карагьозова успяха да намалят пасива за 11:14 на почивката. През втората част „Бъки“ отново взе аванс и този път го задържа до края за финалното 23:28. Иванела Арнаудова наниза 9 гола за победата, 6 пъти се разписа Надежда Иванова.

Габровският тим попадна в неизгодната ситуация веднага след това да играе с третия отбор във финалите – „Мартен 67“, но момичетата на Веси Златева се справиха. И тук „Бъки“ взе аванс още в началните минути и до края не го изпусна, въпреки че в края на първата част момичетата от Мартен съкратиха разликата само до гол – 9:8. Ударно начало на второто полувреме и четири поредни попадения осигуриха комфортен аванс и спокойствие на габровските хандбалистки. След това съставът ни контролираше мача и го затвори при резултат 24:20. Половината от попаденията на отбора в тази среща бяха дело на Иванела Арнаудова – 12. По 3 пъти се разписаха Петя Василева и Даяна Петрова.

В спора за второто място в „Б“ БХГ „Мартен 67“ обърна състава на „Панагюрище“ и се наложи с 32:31, след като губеше на почивката с 16:18.

Женският тим на ХК „Бъки“ най-вероятно ще се завърне в „А“ РХГ през следващия сезон. Предстои форматът на първенството при дамите да бъде обсъден.

Шампионките на „Б“ РХГ: Анджелина Пенчева, Диана Петрова, Весела Янакиева, Даяна Петрова, Надежда Иванова, Иванела Арнаудова, Теа Цанкова, Нона Цвяткова, Виктория Андреева, Моника Златева, Лилия Минкова, Магдалена Мариянова, Петя Василева.

Треньор: Веселина Златева