Община Габрово

Общински спортни имоти

Цветин Стоянов с още един бронз от световното

CvetinДобрите новини от Бирмингам не спират. Цветин Стоянов завоюва още един бронзов медал заедно с партньора си в дисциплината батут-синхрон Георги Георгиев от Стара Загора. Двамата се класираха на трето място в първото Световно първенство за групата „Джуниър“ – състезатели от 13 до 16 години.

То се проведе в последния ден от световния шампионат в Бирмингам, Англия и в него взеха участие всички финалисти от отделните дисциплини в групите 13-14 и 15-16-годишни. Цветин и Георги си заслужиха правото да участват в него след бронзовите медали, които извоюваха във възрастовата група на 13-14-годишните.

Състезанието се състоеше от полуфинали и финали. В полуфиналите Цветин и Георги получиха пета оценка, която им отвори пътя към топ 8. Във финалите двете български момчета заслужиха третото място с 43.780 и се окичиха с по още един бронзов медал. Първите две места мяха заети от двойки от по-горната възрастова група – 15-16-годишни, които съответно изиграха съчетания с по-висока степен на трудност. Златните отличия взе двойката на Великобритания, а сребърните – дуетът на Австралия.

На крачка от втори медал остана Радост Пеева. Тя заедно с  партньорката си Микаела Христова също участва в първото Световно първенство за групата „Джуниър“ след завоюваните бронзови отличия в 30-ото СП за юноши, девойки и младежи. В полуфиналите двете момичета се класираха на пето място, а във финала заеха 4-ото, като останаха на нищожните 5 стотни разлика от дуета на Италия. Шампионки станаха представителките на Франция, следвани от състезателките на Турция.              

    archive