Община Габрово

Общински спортни имоти

„Боби Фишер“ и „ММ-74“ са на полуфинал

Day11 1Тази вечер станаха ясни първите два отбора полуфиналисти в 29-я традиционен турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово. Пред повече от 500 зрители в зала „Орловец“ победи в първия кръг от елиминациите постигнаха отборите на „Боби Фишер“ и „ММ-74“ (Севлиево).

Момчетата от „Боби Фишер“ се промъкнаха на полуфиналите през рулетката на дузпите. Мартин Ботев и съотборниците му имаха оспорван двубой срещу севлиевския „Жълтата подводница“, който завърши без победител в редовното време – 1:1. Данаил Куцилев изведе „рибарите“ напред в последните секунди на първата част, но пет минути след почивката Николай Николаев възстанови равенството. При допълнителните удари за определяне на победителя добри прояви имаха двамата вратари и отново се стигна до равенство след първите 5 удара на двата отбора – 2:2. След това Цветомир Георгиев стреля в аут, а Живко Иванов реализира и изпрати „Боби Фишер“ на полуфинала.

Доста оспорван беше и другият четвъртфинал, който противопостави „ММ-74“ и „Шести участък“. Тук обаче актуалният шампион на турнира „ММ-74“ успя да спечели победата в редовното време, въпреки че срещна сериозен отпор. Голям минус за състава на „Шести участък“ беше факта, че не можеше да разчита на двама от основните си играчи – Михаил Михалев и Ивелин Димитров-Пуха, които бяха наказани за този мач. Милен Ванков изведе севлиевския тим напред в 9-та минута, а до почивката съставът му направи още доста пропуски пред вратата на съперника. Минималното 1:0 се запази и до средата на втората част с голама доза късмет за „Шести участък“ и добри изяви на вратаря Димитър Гюмюшев. В 29-та минута Калоян Михалев игра умишлено с ръка, за да предотврати втори гол. Последва директен червен картон за него и 7-метров наказателен удар. Добрин Петров беше точен от бялата линия и фиксира крайното 2:0.

Day11 4

„Боби Фишер“ и „ММ-74“ вече очакват съперниците си на полуфиналите, които ще бъдат излъчени утре в двубоите „Титан гард“ – „Копакабана“ от 18 часа и „Братекс“ – „Карата ауто“ от 19.00.  

    archive