Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ започна втория полусезон с победа

Chao Fregata 124Победа записа мъжкият отбор на ХК „Чардафон“ на старта на втория полусезон от „А“ Републиканската ни хандбална група. В зала „Орловец“ воденият от Христо Данаилов тим надигра състава на „Фрегата“ (Бургас), в чиито редици бяха четирима бивши играчи на габровския отбор – вратарите Пламен Иванов и Асен Спасов, Марио Янчев и Николай Андреев.

Подмладеният габровски тим направи добър мач, търсеше победата от началото до края, демонстрира дух и характер и логично ликуваше след час игра.

След равностойни първи 25 минути, „Чардафон“ взе лека преднина в края на полувремето, с поредни попадения на Станислав Йорданов, Валентин Робов и Мирослав Денчев, и се оттегли на почивката с два гола аванс – 16:14.

След подновяването на играта „Фрегата“ навакса пасива при 19:19, но домакините отново излязоха напред с два гола на изигралия силен мач Валентин Робов и на поливалентния Станислав Йорданов. Разликата се запази до 53-та минута, в която последва нова добра серия от четири гола на габровския отбор и тя на практика реши мача в полза на „Чардафон“. Пивотът Виктор Петров на три пъти разкъса защитата на „Фрегата“, попадение от крилото реализира и Румен Ангелов. Чудесни изяви в дефанзивен план имаше опитния Миро Денчев, със страхотен принос за силния край на мача беше и вратарят Георги Вълков, който обезвери бургазлии с великолепни спасявания. Така финалната сирената прозвуча при резултат 29:25 и това бяха първи две точки в актива на „Чардафон“.

Chao Fregata 13

Валентин Робов наниза 9 гола за победата. За съжаление обаче гардът не успя да завърши мача и напусна играта осем минути преди края с извадено рамо. Виктор Петров се разписа 5 пъти, по 4 попадения отбелязаха Валентин Гачев и Мирослав Денчев. За „Фрегата“ с 8 гола завърши Марио Марев, 5 добави Марио Янчев.

Следващият мач на „Чардафон“ за първенството отново е в зала „Орловец“. В неделя от 16 часа селекцията на Христо Данаилов ще приеме състава на „Осъм“ (Ловеч).       

Chao Fregata 103

„Чардафон“: Александър Цвятков-1, Мирослав Денчев-4, Тонислав Глушков, Виктор Петров-5, Николай Георгиев, Станислав Йорданов-3, Стефанос Захов-1, Валентин Робов-9, Георги Вълков, Валентин Гачев-4, Румен Ангелов-2, Кристоф Маринов.

Треньор: Христо Данаилов       

    archive