Община Габрово

Общински спортни имоти

Добър край на състезателната 2021-ва за СКВТ “Михаил Петров“

tejestiОсем състезатели на СКВТ „Михаил Петров“ взеха участие във финалите на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести за всички възрасти, проведено в град Хасково. Въпреки трудностите в подготовката, възпитаниците на треньора Румен Янчев се представиха на добро ниво.

При момчетата до 13 години в категория до 35 килограма Стилян Колев с шест сполучливи опита, 19/24 килограма в двете движения и двубой от 43 кг, зае шесто място. В силната категория до 40 килограма Мартин Колев също направи шест добри опита, събра двубой от 56 кг (25/31кг) и се класира седми. Много силно състезание направи и Ангел Георгиев в категория до 45 кг - пето място с двубой от 53 кг (23/30 кг). Велислав Георгиев си свърши работата, като покри разряда в по-горната за него категория и събра двубой от 61кг (25/36 кг). В тази възрастова група СКВТ „Михаил Петров“ имаше амбицията да намери място в шестицата в отборното подреждане. В последния момент преди състезанието обаче заради заболяване отпадна най-силният състезател на клуба при момчетата - Ивелин Георгиев, и това се отрази.

В групата на 15-годишните кадети Виктор Николов остана само на един килограм от призовата тройка в категория до 61кг. Той вдигна 65/80 килограма в двете движения и с двубой от 145 кг зае 4-то място. Петьо Петров нямаше да има конкуренция при кадетите до 17 години, но поради други причини участва във възрастовата група на юношите до 20 г. Все пак представянето му беше чудесно и той зае трето място при доста по-големите от него с двубой от 208 килограма (93/115 кг). Само преди седмица двете момчета – Виктор и Петьо, участваха на много силен турнир в град Кнежа, в който класирането беше по „Синклер“. Там Виктор вдигна 65/85/150 и зае 5-то място, а Петьо с 210 двубой (95/115) се нареди 4-ти при сериозна конкуренция.

При кадетите до 20 години на първенството в Хасково СКВТ „Михаил Петров“ имаше и още един представител - Ивайло Иванов в категория до 73 кг. Заради отлагането на състезанието няколко пъти, Ивайло не беше оптимално подготвен, но показа характер и се пребори за петото място.

При девойките СКВТ „Михаил Петров“ взе купа за трето място отборно благодарение на представянето на Мадлена Петрова и Екатерина Василева. Мадлена зае и второ място при кадетките до 17 години с 121 кг двубой.

„Разколебана подготовка заради Ковид-19 и ремонта на спортния комплекс, мъжество и характер на нашите състезатели отличиха състезателната 2021 г. Малко не достигна на Петьо Петров да участва на Европейско първенство, но пък той редовно е викан на лагер-сборовете на националния отбор за кадети до 17 години. Дано 2022 година да бъде по-спокойна и предвидима”, пожела си треньорът на габровските щангисти Румен Янчев.

    archive