Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ отстъпи на "Несебър" в баскетболната „А“ група

Chao AОтборът на ОББ “Чардафон“ допусна загуба с 68:81 от „Несебър“ в поредния кръг от обединената от ББЛ „А“ група за региони Център и Юг. Мачът се игра в спортна зала „Орловец“ и започна отлично за момчетата на треньора Антонио Станков, които поведоха с 26:14 в първата четвърт.

Със същата разлика тимът от морето взе втората част и на почивката резултатът беше равен – 35:35. Третите 10 минути бяха катастрофа за домакините. В тях отборът на „Несебър“ успя да натрупа аванс от 15 точки (14:29), възползвайки се множеството допуснати грешки от младите габровски баскетболисти. Гостите доминираха и в последната част и увеличиха разликата на 24 точки пет минути преди края. Добра серия от 14:3 в оставащото време позволи на домакините да направят загубата си по-почетна – 68:81.

За „Чардафон“  не играха две основни фигури - Иван Монев и Росен Йорданов. Изненадващо за домакините се оказа и включването в игра за „Несебър“ на юношеския и младежки национал Емилиян Грудов. 197-сантиметровото крило нанесе най-много щети на „Чардафон“, реализирайки дабъл-дабъл в мача – 31 точки и 17 овладяни топки под двата коша.

„Не бяхме подготвени за него. Успяхме да неутрализираме играчите, които ни създадоха най-много проблеми в предходния двубой с тях, но Грудов ни изненада и нямахме опция срещу него – коментира след срещата Антонио Станков – Направихме силно начало така, както исках от момчетата, защото до момента влизахме много трудно в срещите. Идеята беше да продължим в същия стил, но не се получи. Нормално и разбираемо е момчетата да правят грешки. Все пак играят срещу здрави отбори, в които има и играчи с по 10-20-годишен опит, а те тепърва трябва да го трупат, за да придобият и нужното самочувствие. Като цяло съм доволен от момчетата в сравнение с предходния мач, който изиграхме срещу „Несебър“. Представиха се достойно и показаха, че могат да играят и те здрав и мъжки баскетбол и да взимат правилните решения“, допълни младият наставник на „Чардафон“ .

Chao A 1

Станков завъртя целия състав, за да даде почти равни минути за игра на всички. По 11 точки реализираха Христо Саркизов и Цветомир Минев, с 10 се отчете Красимир Александров, който направи и 5 борби. 7 овладяни топки срещу името си записа Мартин Миланов.

„Чардафон“ продължава да е без победа в обединената от ББЛ „А“ група за региони Център и Юг. В следващия кръг габровският тим ще играе с „Академик А“ (Пловдив). Турнирът ще бъде в Перущица.

"Чардафон": Валери Пейков (7 т., 0 борби, 2 асист.), Красимир Александров (7, 5, 2), Боримир Алексиев (5, 3, 1), Христо Саркизов (11, 2, 0), Мартин Миланов (5, 7, 3), Крум Ахилей (0, 1, 3), Димитър Андреев (4, 2 ,0), Цветомир Минев (11, 0, 3), Андреан Деков (8, 3, 1), Димитър Тодоров (7, 2, 3).

    archive