Община Габрово

Общински спортни имоти

Хрис Стоянов отново е №1 при при спортистите с увреждания

HRIS Gabrovo 1Габровецът Християн Стоянов за втора поредна година беше избран за спортист №1 на България при хората с увреждания. Атлетът ни събра 580 точки в ежегодната анкета на "Нове Холдинг". В 63-ото издание на допитването участваха 82-ма журналисти от 40 медии. 

Християн тази година стана държавен шампион в бягането на 1500 метра на закрито и открито при здравите атлети.

За Спортист №1 на България беше определена най-добрата ни тенисистка в момента - Цветана Пиронкова. Топ 5 допълниха европейският шампион по класическа борба Едмонд Назарян с 525 т., боксьорът Кубрат Пулев (259), еврошампионката по самбо Мария Оряшкова (220) и 17-годишният плувец Йосиф Миладинов (214), който подобри няколко държавни рекорда и е №2 в световната ранглиста за мъже на 100 м бътерфлай. За “Отбор на годината” бе определен тимът  на България за Купата на АТР -  Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, а треньор на 2020-та е селекционерът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов. За любимец на публиката е посочен тенисистът Григор Димитров.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои след края на противоепидемичните мерки.

Християн Стоянов попадна и в десятката на най-добрите габровски спортисти за годината. Той зае втората позиция, а Спортист №1 на Габрово за 2020-та стана световният шампион по СуперЕндуро - Теодор Кабакчиев.

    archive