Община Габрово

Общински спортни имоти

Симона Петкова представи своето „Футболно пътуване“

Simona 36Националката на България Симона Петкова направи първото представяне на своята нова книга - „Футболно пътуване“, днес в родното Габрово. Събитието се състоя в зала „Дружба“ на хотел „Балкан“ и събра нейни приятели, роднини и гости.

"Футболно пътуване" не е автобиография, а необикновен разказ за пътя на едно момиче от Габрово до Англия и Италия, където се докосва до любимия си клуб „Арсенал“ и други от грандовете - „Ливърпул“, „Ювентус“, „Рома“…

„Аз имам едно по-различно вярване за живота, а то е, че сме родени да бъдем щастливи, не перфектни. Книгата носи това послание – сподели пред присъстващите в залата талантливата габровска футболистка, в момента е състезателка с професионален договор в швейцарския „Лугано“- Искам да вдъхна на всички малко надежда, повече мотивация и малко кураж. Защото когато правите това, което обичате, нещата ще се получават и ще създавате моменти, които и след години ще ви носят приятни емоции. Аз знам, че съм далеч от светилата в българския спорт и още по-далеч от футболните легенди, но се надявам с книгата да дам малко знания, опит и мотивация на идващите след нас спортисти. Искам да покажа моя път. Защото аз не съм била най-силната или най-техничната и не съм имала финансовата възможност дори да си купя футболни обувки, но все пак съм успяла. Като дете мечтаех да облека националната фланелка и днес с гордост нося №7. А когато чуеш химна – нищо друго няма значение“, каза Симона.

Simona 51

Книгата представя една различна история, която ще заинтригува и хората, които са далеч от спорта. Посланието в нея - "Няма невъзможни неща", идва от едно момиче, което не просто играе футбол, но се развива, учи и успява. 

    archive