Община Габрово

Общински спортни имоти

Хандбалният „Чардафон“ – четвърти на турнир „Георги Хънков“

Todor HankovГабровският мъжки отбор по хандбал направи генерална репетиция преди старта на новото първенство в родната „А“ Републиканска хандбална група. Воденият от Христо Данаилов състав зае четвърто място на проведения през уикенда в Бургас традиционен турнир в памет на именития хандбален деятел Тодор Хънков.

Морският град приюти отборите на ХК „Осъм“ (Ловеч), ХК „Добруджа “ (Добрич), ХК „Спартак “ (Варна), ХК „Локомотив“ (Горна Оряховица), ХК „Чардафон“ (Габрово) и ХК „Фрегата“ (Бургас). Габровският тим попадна в група с отборите на „Локомотив“ и „Добруджа“. В мача с „Добруджа“ нашите момчета се наложиха с 21:14 (8:8), а в двубоя срещу „Локомотив“ отстъпиха с 15:25 (8:16). Като втори отбор от групата „Чардафон“ се класира за малкия финал, в който срещна състава на „Осъм“ (Ловеч). Първото полувреме премина при равностойна игра и завърши при гол аванс в полза на тима от Ловеч – 11:12. През второто полуврвеме подмладеният габровски отбор, умело веден от опитните Пламен Иванов, Марио Янчев и Станислав Йорданов, показа, че когато между играчите има добър синхрон и взаимна подкрепа, нещата могат да изглеждат доста добре. След оспорвана битка, редовното време приключи при равенство 22:22. Съгласно регламента на турнира се пристъпи към директно изпълнение на седем метрови хвърляния за определяне на победителя. При тях по-концентрирани бяха подопечените на ловешкия наставник Юлиян Симеонов, които се наложиха с 5:7 и общ резултат от мача – 27:29. Отлични изяви в срещата за бронзовите медали имаше 16-годишният Виктор Петров, който завърши със 7 гола за „Чардафон“.

„Младите състезатели на показаха, че може да се разчита на тях и подкрепяни от опитните бойци, ще продължат да са основен фактор в „А“ РХГ“, коментира след края на турнира треньорът на габровци Христо Данаилов.

„Спартак“ (Варна) спечели за първи път купата от мемориалния приятелски турнир "Тодор Хънков", след като надигра на финала „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 22:19 (9:10).

    archive