Община Габрово

Общински спортни имоти

Домакинска загуба за „Янтра 2013“ в ДП за жени

119217456 119003543263987 7902989393264526590 nОтборът на „Янтра 2013“ записа домакинско поражение във II кръг от държавното първенство по футбол при дамите. Пред сериозен брой зрители на стадион „Априлов“ габровският състав отстъпи на „Севлиево лейдис“ с класическото 0:3.

Тимът от съседния град откри резултата в 17-та минута след изпълнение на ъглов удар, при който домакините не се ориентираха добре, а в 43-та реализираха и второ попадение. Три минути след подновяването на играта за втората част защитата на „Янтра 2013“ отново сгреши и дамите от Севлиево реализираха своя трети гол. Домакините създадоха 2-3 нелоши положения, но не успяха да стигнат до почетно попадение.

"Доволен от нашите момичета. С оглед на това, че сме дебютанти в първенството и играем с предимно по-малки състезателки, се представихме на добро ниво. Далеч съм от мисълта, че ще е леко в първенството, но от мач на мач ще израстваме и в един прекрасен момент всичко ще си дойде на мястото. Благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят в този ден. До сега не бяхме играли пред толкова публика и въпреки резултата ние си вадим положителни изводи от срещата. Сега имаме две седмици преди гостуването на ЖФК „Варна“. Надявам се, че ще се отърсим по най-бързия начин и ще успеем да се подготвим максимално добре", коментира след срещата треньорът Радомир Николов.

„Янтра 2013“ започна срещата в състав: Цветелина Владимирова, Надежда Иванова, Виктория Вилиянова, Ивелина Рангелова, Роксана Рашкова, Габриела Генчева, Йоана Борисова, Миглена Георгиева, Алисия Попова, Мария Маринова, Преслава Иванова. След почивката влязоха Дарина Николова, Благовеста Ненова, Преслава Василева и Гергана Хубанова.

В останалите срещи се получиха следните резултати:

НСА (София) - Пълдин (Пловдив) 5:0

Локомотив 1926 (Пловдив) - Енко (Пловдив) 8:0

ЛП Супер спорт (София) - Риал (Ковачевци) 3:4

Пирин лейдис (Благоевград) - ЖФК Варна (Варна) 1:0

Локомотив (Стара Загора) - Етър ВТ (Велико Търново) 1:2

    archive