Община Габрово

Общински спортни имоти

Тедо Кабакчиев: Посвещавам тази титла на всички българи

00123 Fim World SuperEnduro Budapest 2020Щастлив, но и в голяма степен разочарован от факта, че няма да може да демонстрира превъзходството си в още един кръг от шампионата, така посрещна вестта за спечелената титла новият световен шампион по Супер Ендуро в клас „Джуниър“ Теодор Кабакчиев.

Както вече е известно, българският ас грабна златото след днешното решение на световната мото централа да бъде отменен финалния пети кръг от шампионата. Надпреварата трябваше да се проведе в „Атлас Арена“ в Лодз, Полша, но поради ескалиращото положение в световен мащаб в резултат от разпространението на коронавируса, състезанието няма да се състои. Така подпомаганият от фирма „Еконт“ габровски супер талант завърши начело при пилотите до 23 години с актив от 185 точки, с 2 повече от германеца Леон Хентчел (Хускварна, 183 т.). Бронзът отиде при американеца Тай Кулинс (ТМ), който събра 165 точки.

„Щастлив съм, че световната титла идва в България. Последните пет месеца тренирах като животно и впрегнах всичките си сили и енергия в това. Бях водач в класирането след 4-я от 5-те кръга. Имах желанието да ги победя още веднъж, но форсмажорната ситуацията прекрати шампионата предсрочно, което ми осигури и победата. Искам искрено да благодаря на г-н Николай Събев и целия екип на ЕКОНТ, че повярваха в мен и ми дадоха възможност да покажа на какво съм способен. Посвещавам тази титла на тях и на всички българи”, сподели Тедо, който в момента е в самоизолация, след като преди броени дни се прибра от тренировъчната си база в Испания. 

    archive