Община Габрово

Общински спортни имоти

Добър старт на състезателната 2020-та за габровските щанги

DLOP 2020Седем състезатели представиха СКВТ „Михаил Петров“ в първата официална надпревара за годината - Държавното лично-отборно първенство по вдигане на тежести в Асеновград.

Габровският отбор беше разделен на две групи. Първата, водена от Иван Георгиев, беше съставена от  момчета и един участник в групата на кадетите до 15 години.

Дебют в състезание направи Ангел Георгиев. Той регистрира 5 сполучливи опита в категория до 40 килограма и доказа, че е боец, на който клуба ще разчита в бъдеще. Другите двама млади габровски тежкоатлети вдигаха в категория до 55 килограма. Ивайло Митев беше най-малкия участник на първенството, но това не му попречи да си покрие норматива от 55 килограма в двубоя и да се класира на пето място. Вече опитният боец Виктор Николов доказа, че е „железен“ и с шест сполучливи опита и двубой от 74 килограма (37/47) зае втората позиция. Николов е на границата на по-долната категория - до 49 килограма и от него се очаква още по-добро представяне на личния шампионат именно при по-леките. За съжаление, заради заболяване от участие отпадна Ивелин Георгиев, който беше добре подготвен и можеше да помогне много за отборното класиране при момчетата.

Поздравления към клуба отправиха всички специалисти, които проследиха участието на Петьо Петров в категория до 49 килограма при кадетите до 15 години. При силна конкуренция, с шест сполучливи опита габровският талант направи двубой от 127 килограма – 57 в изхвърлянето и 70 в изтласкването, зае първото място и даде сериозна заявка за титлата в тази категория от личния шампионат през май в Хасково.

Втората група състезатели на СКВТ „Михаил Петров“ включваше Мадлена Петрова, Ивайло Иванов и Станимир Пеев, водени от треньора Румен Янчев. При кадетките до 17 години Мадлена се представи страхотно и зае първото място с двубой от 146  килограма (66/80). Това е и сериозна заявка от нейна страна за участие на Европейското първенство за кадетки в Литва в края на месец август.

MADLENA DLP

След  тази категория, по нареждане на министъра на ММС, състезанието беше прекратено и другите двама представители на СКВТ „Михаил Петров“ не успяха да се качат на подиума.

DLOP 2020 1

„Това са ни възможностите. Не можем като центровете със спортни училища да участваме с 20-25 състезатели, но качеството на тези, с които разполагаме, е видно. Благодаря на нашите състезатели за всичко - за тренировките, за отдадеността към клуба и най-вече за това, че са едни малки деца и юноши и девойки, но големи професионалисти. Мисля, че поне две титли от личния шампионат ще ни отиват“, коментира треньорът на габровските щангисти Румен Янчев.

    archive