Община Габрово

Общински спортни имоти

Две първи места за КК „Янтра-Исполин“ в изкачването на Витоша

Martin MarinovСъстезатели на КК „Янтра-Исполин“ триумфираха в две от възрастовите групи на традиционното състезание по шосейно колоездене – „DRAG Изкачване на Витоша“. Едно от най-известните шосейни състезания на Балканите се проведе с участието на над 140 колоездачи от България и съседните държави, разпределени в 14 категории.

Мартин Маринов спечели надпреварата при юношите младша възраст в оспорвана битка с Марк Перчич от Сърбия. Двамата направиха много добро каране, взеха аванс пред останалите участници в тази възрастова група и преодоляха 20.5 километровото изкачване с 980 метра денивелация и 5% среден наклон за 52.05 минути. За сравнение, само с 3.46 минути по-бърз беше победителя в елитната група на мъжете – професионалистът, състезаващ се за португалския „Efapel“, Николай Михайлов. Трети от юношите младша възраст до финала при хижа Боерица пристигна Благой Марковски от Македония с време 55.54 минути.

Още една победа на габровския клуб донесе Добромир Минчев, който участва в групата на състезателите над 50 години. Той измина 20.5 километровото трасе от Резиденция Бояна до хижа Боерица за 52.07 минути, с повече от 4 минути аванс пред втория – Пламен Лумпаров. Трети завърши Манол Врачанов, който се изкачи за 1.01.00 часа.

Габровски успех беляза изкачването и в групата на юношите старша възраст. Преслав Балабанов, състезаващ се за отбора на КК „Несебър Shockblaze“, беше най-бърз и спечели с време 50.33 минути. Любомир Илчев (КК Варна, 52.00 мин) и Георги Николов (Драг, 53.55 мин) оформиха призовата тройка.

В края на следващата седмица, на 28 септември (събота), КК „Янтра-Исполин“ ще бъде съорганизатор на атрактивна колоездачна надпревара в Габрово. Градът ни ще бъде домакин на ДЗИ Вело турнир. Проявата е част от мащабна кампания на КВС Груп, която насърчава дейности за опазването на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата. Надпреварата се провежда в страната за втора поредна година и е отворена за всички любители на колоезденето. Тази година ДЗИ Вело турнирите са в три последователни уикенда в Габрово, Варна и Русе. Участието в състезанието е напълно безплатно. Единственото, което се изисква, е регистрация в сайта www.dzivelo.bg.

    archive