Община Габрово

Общински спортни имоти

Второ място за Виктор Бориславов в Поморие

Borislavov PomorieГабровският мотоциклетист Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна, КТМ) завърши на второ място в клас МХ85 в 6-я кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Надпреварата се проведе на пясъчния мотополигон „Тотьо Чакъров“ в село Порой, община Поморие, с участието на 70 състезатели от България, Турция, Гърция и Румъния.

В първият манш Виктор стартира четвърти. Още в първата обиколка беше ужилен от пчела и кара през целия манш със забито жило, но не се предаде и се пребори за втората позиция. Начело с аванс от 7 секунди завърши Християн Георгиев (Пловдив мотор спорт, КТМ), а трети остана Живко Иванов (Диана Рейсинг, КТМ). Във втория манш Бориславов поведе след старта, но бързо беше изпреварен от Георгиев. В последствие Виктор допусна мотора му да угасне в един от завоите и съперникът му направи разлика. В оставащото време габровският талант опита да навакса, но не успя и завърши 45 секунди след Георгиев. За третото място в този манш се пребори Станислав Гошев (Дамасцена Алба АКС, КТМ). Такова беше и крайното класиране от кръга в Поморие. Георгиев взе пълен актив от 50 точки, Виктор спечели 44, а Гошев – 38т.

В генералното класиране за сезона в Републиканския шампионат Християн Георгиев е начело с 290 точки, Виктор Бориславов е втори с 224 т., а третото място заема Живко Иванов с 205 т.

Следващият уикенд, 21-22 септември, любителите на мотокроса ще могат да видят най-добрите ни пилоти на мотополигона в с. Козар Белене, Община Левски. Там в неделния ден ще се проведе седмият кръг от календара на Републиканския ни шампионат.

    archive