Община Габрово

Общински спортни имоти

Колоездачни победи за Мартин Маринов и Добри Минчев в Сливен

MARTIN MARINOVСъстезатели на „Янтра-Исполин“ триумфираха в колоездачна надпревара, проведена в рамките на три дни, домакин на която бе Община Сливен. В стартовете, включващи изкачване на връх Българка, критериум за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ и индивидуално „бягане по часовник“,   участваха близо 250 колоездачи от 16 клуба.

Часовникът беше първата от дисциплините. При юношите младша възраст Мартин Маринов даде второ време, като остана на броени секунди от големия си съперник Габриел Грозев от "Загорец". Възпитаникът на треньорите Даниел Петров и Светослав Чанлиев продължи с добрата езда и на следващия ден, като измина 8 километровото изкачване до връх Българка с второ най-добро време. Първи отново беше Грозев. Генералното класиране обаче се реши в третата надпревара - критериум по улиците на Сливен. Там вече Мартин не остави шансове на конкурентите си и си осигури крайната първа позиция. Силно каране в критериума при момчетата направи и Светлозар Иванов, заел третото място.

DOBRI PETROV

В групата „Мастърс“ победа записа Добри Минчев. Състезателят на „Янтра-Исполин“ беше най-бърз в часовника и изкачването на Българка, с което си осигури златото.

    archive