Община Габрово

Общински спортни имоти

„БИС Секюрити“ е шампион в XXVII-я турнир по футбол на малки врати

FINAL 8Отборът на „БИС Секюрити“ записа името си сред шампионите в XXVII годишната история на традиционния зимен габровски турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Селекцията на Григор Илиев вдигна трофея още при дебютното си участие в надпреварата след един много оспорван финал с двукратния победител в турнира „Шести участък“, игран пред над 800 зрители в зала „Орловец“ и решен драматично едва след края на редовните 40 минути.

И двамата вратари - Кристиян Братованов на „Шести участък“ и Мартин Димов на „БИС Секюрити“, бяха блестящи в последния мач от XXVII-я турнир и отразиха сериозен брой удари. Проблемът за шампионите от 2013-та и 2016-та дойде от бързо натрупаните нарушения през второто полувреме. Те станаха пет 11 минути преди края и дългата дузпа вече висеше на косъм.

FINAL 3

Драматичното беше това, че реферите отсъдиха фаталното шесто нарушение на „Шести участък“ точно секунда преди да изтече редовното време. Това предизвика гнева на играчите в червени екипи и един от тях – Ивелин Димитров, беше отстранен от игра с червен картон. Християн Кожухаров се зае да изпълни 10 метровия наказателен удар и този път спечели дуела с Кристиян Братованов – 1:0.

FINAL 5

В даденото двуминутно продължение на срещата играчите на „Шести участък“ хвърлиха всичко напред в търсене на изравнителен гол и бяха близо до него, но Димов направи поредното си чудесно спасяване след удар на Християн Стоянов. В атака се впусна и Кристиян Братованов. Открадната топка от краката на Веселин Панчев доведе до контраатака на „БИС Секюрити“ и на празна врата Християн Кожухаров сложи точка на спора – 2:0.

FINAL 9

Престижното трето място в турнира завоюва приятната изненада в тазгодишното издание на надпреварата - „Карата ауто“. Младите момчета, водени от опитния Димчо Данов, надиграха един от най-стойностните тимове – „ММ Севлиево“, който обаче в тази среща беше в ограничен състав, само с шестима играчи и без резерви. Андриян Христов откри резултата, а Даниел Христов с красиво попадение удвои аванса на „Карата ауто“ през първото полувреме. През втората част Михо Боев върна един гол, но до изравняване не се стигна и срещата приключи при резултат 2:1.

FINAL 1

За това допринесе и стражът на „Карата ауто“, който с цялостните си изяви в турнира напълно заслужено получи индивидуалната награда за най-добър вратар.

FINAL 10

 За най-добър защитник беше определен Николай Колев от „Шести участък“,

FINAL 12

 а за най-добър полузащитник и най-полезен състезател призовете взеха двамата лидери на шампиона  „БИС Секюрити“ - Християн и Пламен Кожухарови.

FINAL 13

FINAL 15

 Голмайстор на XXVII-я турнир стана Павлин Иванов от „ММ Севлиево“ с 11 точни попадения.

FINAL 14

Купите и индивидуалните награди бяха връчени от председателя на ОбС на БФС – Габрово Георги Трендафилов, председателя на съдийската комисия към ОбС на БФС – Йосиф Ронков, Николай Пенов – главен експерт спортни дейности в „Община Габрово“ и директора на „Общински спортни имоти“ – Росица Бакърджиева.

FINAL 16

Шампионът „БИС Секюрити“ записа две победи и едно равенство в предварителната група. „Охранителите“ надиграха севлиевския „Империя“ (6:1) и „ФК Старо село 777“ (4:3) и завършиха 3:3 с екс шампиона „Титан гард“. В елиминационната фаза отборът отстрани „Делта гард“  с 3:2, подсиленият със столични играчи и един национал по футзал тим на „Pasta Gabrovo“ с 5:2,  „Карата ауто“ с 3:0 и на финала „Шести участък“ с 2:0. 

FINAL 18

Снимки: Виктория Гатева

        

    archive