Община Габрово

Общински спортни имоти

Хандбалният „Чардафон“ с двама национали, утре пътуват за Люксембург

BUL MENДвама от водещите играчи на габровския „Чардафон“ -  Димитър Петков и Петко Петков, заминават утре (четвъртък) за Люксембург с мъжкия национален отбор на България по хандбал. Селекционерът на представителния ни тим Никола Карастоянов включи гардовете на габровския тим в състава, който ще участва в първата фаза от квалификациите за европейското първенство през 2022 година. Тя ще се проведе от петък до неделя във Великото херцогство и там тимът ни ще спори с домакините, Великобритания и Ирландия. За втората фаза на Европейските квалификации ще се класира само първенецът.

Отборът ни е воден от Никола Карастоянов - наставник на шампиона „Локомотив” (Варна), които е абсолютен рекордьор по поредни победи у нас и няма загуба вече в 61 официални мача. Логично, и националната селекция е изградена основно от играчи на варненския тим. В състава са Ивайло Костов, Чавдар Чернев, Костадин Иванов, Георги Атанасов, Димитър Грозев, Галин Найденов, Кирил Савов, Теодор Добрев, Михаил Пенев, Димитър Иванов, Тансер Юсню и Бранимир Балчев. В групата за Люксембург, освен Петко Петков и Димитър Петков, са и състезаващите се в Белгия Йордан Михайлов  и Симеон Джемпериев.

Националите ни направиха два подготвителни лагера във Варна, в края на миналата година и началото на тази. За съжаление, по време на втория се контузи един от най-важните играчи за отбора - Светлин Димитров, който отпадна за двубоите в Люксембург.

„Мисля, че сме подготвени добре за предстоящите три мача. Много са важни, защото само победителят от преките двубои с домакините, Великобритания и Ирландия отива в следващия етап на квалификациите. За съжаление няма да мога да разчитам на основния си играч Светлин Димитров, който счупи ръката си по време на лагера, а до последно Тансер Юсню ще е под въпрос заради травма на крака. Останалите момчета са здрави и тренират в отлично настроение. Гледахме съперниците и са напълно преодолими. Искам да покажем , че в България можем да играем добър хандбал и имаме стойностни играчи. Ще дадем всичко от себе си, за да постигнем крайния успех в таза първа фаза”, сподели старши треньорът Никола Карастоянов.

Първият мач на националите ни е в петък, 11-и януари, срещу Великобритания. В събота (12 януари) отборът ни играе с домакините от Люксембург, а в неделя (13 януари) е мачът на „лъвовете“ срещу Ирландия.

    archive